Паланков: Не зная дали ще остана в Черноморец

От началото на шампионата халфът Тодор Палан превърна в един от лидерите на Черноморец.

Паланков: Не зная дали ще остана в Черноморец
От началото на шампионата халфът Тодор Палан превърна в един от лидерите на Черноморец. Той започна трети сезон при акулите, който обаче може да се окаже и последен за него. В края на годината договорът му с бургазлии изтича. За това, за представянето му на "Лазур" и кариерата дотук той даде интервю за "Тема Спорт".
 
 
Тодоре, на какво отдаваш възхода в последно време на Черноморец, след трудния старт на първенството?
- Бях сигурен, че резултатите няма да закъснеят. Черноморец имаше потенциала и беше въпрос на време да тръгнем напред и нагоре. Младите момчета в отбора вече израснаха доста. Вижда се, че сме надгради-ли над това, което бяхме в началото на сезона и сме превъзмогнали тежкия момент. Играем силно. Колективът е много добър и нещата се получават. В началото имахме мачове с по-тежки и силни съперници. Постепенно успяхме да намерим себе си и вече показваме, че сме стойностен отбор.
 
Как успявате винаги да се измъкнете бързо от тежки ситуации предвид факта, че почти винаги имате доста нови играчи? Едни чужденци се продават, други идват и трябва да се гради все нов отбор, но винаги сте в челото?
- Във футбола има такива моменти. Почти всяка година да има текучество на футболисти. Някои се продават на по-големи отбори и идват играчи, които са непознати у нас. Важното е, че пак успяхме да сглобим боеспособен отбор и мисля, към този момент почти по нищо не отстъпваме на водещите клубове.
 
Миналата година малко не ви достигна, за да играете в Европа. Имате ли сили сега да спечелите квота?
- Искрено се надявам тази година да успеем да се поправим. С няколко стабилни попълнения през зимата шансовете ни ще станат сериозни. През миналата кампания нямаше да е незаслужено, ако бяхме в тройката. Левски с нищо не ни превъзхождаше. Този мач с Локо София в Бургас, който не успяхме да спечелим, обаче ни изигра лоша шега.
 
Предстои ви гостуване на корав съперник като Пирин ГД. Като играч от югозапада какво трябва да направи Черноморец, за да си тръгне с трите точки?
- Ще търсим да продължим нашата добра серия, защото загуба на точки ще окаже влияние на отбора ни. Надяваме се да успеем да победим и да затвърдим добрите впечатления, които оставихме при успехите над Лудогорец и Берое. Ще бъде много трудно. Стадионът на Пирин Гоце Делчев е много негостоприемен. Не се заблуждаваме, че ще ни бъде леко. Теренът няма да бъде кой знае колко добър, за да се играе бърз и качествен футбол. Трябва да бъдем максимално концентрирани и мотивирани, за да продължим серията си.
 
През всичкото това време бе от малкото хора, които останаха отдадени на Черноморец и въпреки трудностите не напусна. Имаше ли варианти да си тръгнеш?
- Започвам вече трета година в отбора. Чувствам се добре в Бургас. Смятам да продължа да давам най-доброто от себе си за тима, докато договорът ми изтече. Той е до края на настоящия полусезон. После, ако има някакви други възможности, ще ги огледам.
 
Склонен ли си да останеш в клуба?
- Ще видим. Засега нищо не зная и
не искам да коментирам. Има много мачове пред отбора, докато дойде декември. Надявам се продължим да печелим, пък на края на полу-сезона ще седнем с ръководството и ще говорим за моя договор. На този етап той не е най-важен за мен. На дневен ред е представянето на отбора в А група и в турнира за Купата на България.
 
Остана малко недооценен в Литекс. Беше младежки национал, пък сега се доказваш в Черноморец. Остана ли горчилка в теб?
- Не ми дадоха шанс да се докажа. Тогава имаше доста чужденци на моя пост, които играеха, а не бяха нищо особено. Тогава нямаше много място за млади момчета. Има разочарование у мен, но това вече е минало. Гледам напред. Каквото е било, било. Все пак не можем да върнем нищо.
 
Има ли варианти да се върнеш в Литекс?
- На този етап няма такъв вариант. Не виждам такава възможност.
 
Говорил ли си вече с ръководството на Черноморец относно договора ти?
- Не, за момента никой не е говорил с мен. Ще има разговори, предполагам, по-нататък. На този етап няма нищо конкретно. Ако не се случат нещата, ще търсим евентуално някакви други алтернативи да продължа кариерата си.
.
Кой според теб играе най-силен футбол в България?
- Лудогорец въпреки спада в последните няколко мача, практикува най-добър футбол. Те ми правят най-добро впечатление като изпълнители и колектив. Чисто футболно играта им хваща окото и радва феновете, което означава, че те практикуват най-силен футбол на този етап.
 
Само на пет точки сте от третото място. Ще успеете ли да ги наваксате в следващите няколко кръга?
- Точно затова предстоящият мач с Пирин Гоце Делчев е толкова важен за нас. Ако успеем да го вземем, можем да си отворим пътя към тройката. Ще се изкачим с няколко места нагоре в класирането и пак ще можем да играем важна роля в разпределението на евроквотите като миналата година.
 
Може ли да се каже, че ако бяхте запазили футболистите Mapсио, Платини, Анисе, Жужу и Асис, можехте в момента да се борите за титлата дори?
- В интерес на истината по времето на Балъков и сега при Димитър Димитров в Черноморец играха много класни състезатели. Можеше да се направи един доста добър отбор. Но това не е гаранция, че щяха да бъдат постигнати големи успехи. Можем само да гадаем.

   

Илия Груев: Лудогорец е това, което трябваше да бъде Черноморец

От 18 треньора във Втора Бундеслига, само трима бяхме чужденци

Златко Янков на 50: Още ме е яд, че не фаулирах Баджо за първия му гол

Мечтата ми е да работя в Турция, там ме уважават повече, отколкото в България, откровен е Фара

Черноморец грабна Купата на малките майстори

На финала "акулите" победиха Карнобат с 4:0 и вдигнаха шампионската купа

Християна Гутева ще ръководи Поморие - Локомотив ГО

Вижте всички съдийски назначения за срещите от XXX кръг на "Б" група

Всички победители в турнира за Купата на България

ЦСКА вдигна трофея тази година

Назначиха реферите за кръга в „Б” група

Вижте всички наряди

Крушарски: Нека се обединим и не делим клубовете на черни, жълти, червени и други

„Нека държавните и общински институции помогнат на всеки един спортен клуб, независимо от името му”

Черноморец Бургас спря устремилия се към титлата при юношите Лудогорец

"Акулите+ се наложиха с 2:1

Изпълкомът ще утвърди форматите на първенствата в А и Б групи на 8-и юни

Професионалните лицензи ще станат ясни до 27-и май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки