Сензациите в пресата днес: „Газпром” с ултиматум към Левски за влизане в ШЛ

Пакурар съди ЦСКА, утре уволняват Тони Велков, Удинезе гледа Гаджев и още…

Сензациите в пресата днес: „Газпром” с ултиматум към Левски за влизане в ШЛ

Сензациите в пресата днес, 18 Ноември 2012 година:



„24 часа”: „Газпром” с ултиматум към Левски да влезе до 3 год. в ШЛ
Руският енергиен гигант „Газпром" ще постави условие на „Левски" за задължително влизане в групите на Шампионската лига най-късно през есента на 2015 г., ако бъде подписан спонсорски договор, съобщи запознат с преговорите. Същите условия били поставени и пред останалите клубове, спонсорирани от руския концерн - германския „Шалке 04", руския „Зенит" и сръбския „Цървена звезда".

Първите два са го изпълнили. „Газпром" очевидно има специално отношение към най-комерсиалния и престижен европейски турнир, защото от миналия сезон е и един от официалните спонсори заедно със „Сони", „Форд" и „Уникредит". „Левски" все още си  остава единственият български клуб, играл в групите на Шампионската лига, и това също наклонило везните в полза на „сините”, след като в началото се заговори за спонсорски интерес към ЦСКА. В същото време е вероятно сумата по спонсорския договор да достигне немислимите за българските мащаби 6 млн. евро годишно. За компания от подобен калибър това са джобни пари, коментират финансови анализатори, свързани с футбола. Те напомнят, че само през тази есен за трансфера на двама футболисти в „Зенит" - Хълк от „Порто" и Аксел Вицел от „Бенфика", бяха платени 100 млн. евро.

„Труд”: Пакурар съди ЦСКА
Мистериозното изчезване на Александру Пакурар е разкрито, а изненади няма - румънецът е напуснал ЦСКА заради неизплатени заплати. Адвокатът на играча е уведомил ЦСКА и ФИФА за нередовни плащания. Пакурар ще изисква „червените" да му преведат всички заплати до края на договора. По абсолютно аналогичния начин през 2003 г. от ЦСКА си тръгнаха бразилците Лео Лима и Родриго Соуза, а клубът трябваше години наред да се разплаща с тях. Пакурар не се наложи като титуляр на „Армията" и бе сред футболистите, с които щеше да се преговаря за прекратяване на договора след полусезона.

Вместо разтрогване по взаимно съгласие с неустойка от 2-3 заплати за играча, сега ЦСКА ще трябва да плаща много по-голяма сума. „Червените" се притесняват, че постъпката на Пакурар може да предизвика лавина от напускания. Според новите разпоредби на ФИФА повод за прекратяване на договора е дори едно закъсняло месечно възнаграждение. Преди десетина дни изпълнителният директор Георги Илиев заяви, че клубът дължи две заплати на отбора. А собственикът Димитър Борисов каза седмица по-късно, че е останала само една. футболистите още не са получили половината от обещаната премия за победата над „Левски" - по 3000 лв. За успеха с 1:0 веднага след мача на тима бяха обещани 6000 лв.

„Меридиан мач”: Удинезе гледа Гаджев

Двама скаути на италианския Удинезе ще гледат днешния двубой между Лудогорец и Левски. Те ще следят изявите на халфа на „сините" Владимир Гаджев. Националът е обект на интерес от страна на италианския клуб от доста време. Скаути на италианския клуб имаха желание да наблюдават изявите му по време на двубоя на националния тим с Украйна, но халфът остана на пейката през цялото време. На следващия ден агентите посетиха тренировка на Левски на стадион „Георги Аспарухов". Скаутите от Италия ще завършат работата си в България именно с дербито в Разград. Изявите на халфа бяха наблюдавани и от друг тим от Апенините - Киево, в двубоя на България с Италия преди повече от месец. Както е известно, Гаджев е спряган за трансфер от доста време, но на няколко пъти се размина. При добра оферта от Удинезе обаче вероятно на „Герена" няма да му правят спънки, макар че официално от клуба изявиха намерение да не се разделят с нито един основен футболист. Самият играч обяви в интервю за „Меридиан Мач" през седмицата, че може да напусне „Герена" през паузата.

"7 дни спорт": Утре уволняват Антон Велков
Отборът на Локомотив София допусна загуба с 0:3 при домакинството си на Черноморец. Поредната загуба на столичани доведе до оставката на треньора Антон Велков. След мача той намекна, че напуска поста си. Според информация на "7 дни спорт" тя ще бъде приета в понеделник, като вече се водят преговори с няколко специалисти. Фаворит за заместник на Велков е Велислав Вуцов.

„Труд”: Локо (Пд) с двойни премии за успеха над Черно море
„Локомотив" (Пд) зарадва своя президент Веселин Марешки с изстрадана победа с 1:0 над „Черно море" под тепетата, Усилията и мъките на „черно-белите" ще бъдат възнаградени от варненския милионер с двойни премии. Домакините стигнаха до успеха с гол още в 15-ата минута на Георги Стефанов, който прехвърли технично 17-годишния вратар на „Черно море" Георги Китанов след пас на Мартин Кавдански. Така „Локо" продължи серията си от 40 мача без загуба под тепетата срещу   варненци, които упражниха силен, но безрезултатен натиск след почивката.

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки