Спас Делев: За развитието ми най-много ще помогне ЦСКА

След силния пролетен полусезон, който направи с екипа на благоевградския Пирин, Спас Делев бе повикан в младежкия нацио нален отбор на България

Спас Делев: За развитието ми най-много ще помогне ЦСКА

След силния пролетен полусезон, който направи с екипа на благоевградския Пирин, Спас Делев бе повикан в младежкия нацио­нален отбор на България. 19-годишният на­падател, който вкара феноменален гол на "Българска армия" при отстраняването на ЦСКА от турнира за Купата на България, а после стигна и финала на турнира с тима си, може да дебютира в официален мач за държавния тим в сряда. Тогава играем у до­ма с Израел втория си мач от Група 6 на евроквалификациите до 21 г. за първенство­то през 2011 г. Стартирахме със загуба с 0:2 от Казахстан. Ето какво сподели Делев за „Топспорт" преди изпитанието.

 
- Спасе, имаше проблеми с повик­вателната ти за младежките нацио­нален тим. Какво точно се случи?
- Да, наистина възникна проблем. Мисля, че повиква­телната беше изпра­тена на факса на стария ми клуб -другия Пирин, кой­то играеше в „Б" група и след обеди­нението на двата тима от Благоевград се пренесе в Банско. Радвам се, че недо­разуменията бяха преодолени и се присъединих към лагера на младеж­ките национали. Ако играя и в евро­пейската квалификация срещу Изра­ел, това ще бъде мо­ят дебют в официален мач за младе­жите. Но, разбира се, селекционерът Иван Колев е този, който взема реше­нията. Ако прецени, че трябва да играя, ще направя всичко по силите си за доб­ро класиране на от­бора.

- Как ти се видя контролата с Авст­рия, която загубих­те с 0:1?
- Мисля, че се по­лучи много добър мач. Имахме много положения, които
не успяхме да реали­зираме. Късметът беше на наша страна. Можехме да се представим и по-добре. Отборът на Австрия имаше ед­но положение и успя да отбележи побе­ден гол. Но така ста­ва във футбола, за жалост...

- Нека те насоча към първенството на България. Спо­ред теб Левски" заслужено ли стана шампион?
- Мисля, че да. В последните си мачо­ве ЦСКА се издъни много лошо, докато отборът на Левски успя да натрупа ак­тив от точки и се поздрави с титлата. Според мен бе заслу­жено.
- Последният мач на Пирин е дома­кинство именно сре­щу шампиона Левс­ки. Какви са очакванията ти?
- Излизаме за по­беда, пък каквото стане. Според мен имаме възможността и шанса да побе­дим.
- Номиниран си за „Най-добър млад футболист" от Асоциацията на българските фут­болисти. Радваш ли се от този факт?
- Трябва да приз­ная, че номинацията ме прави много щастлив. Надявам се да по­луча награда.

- Футболният се­зон е пред своя край? Има ли ня­какви оферти към теб? Да очакваме ли трансфер?
- До мен нищо не е стигнало. Засега не знам нищо. Ръ­ководството на Пирин има грижа­та за това, шефове­те ще преценяват.

- В кой отбор би предпочел да игра­еш?
- В ЦСКА. Смя­там, че този клуб ще помогне най-много за развитие­то ми.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки