Сензациите в пресата: Мъри прие, поема Ботев

И още: Стойчо на последна среща с "Титан", Локо (Сф) пие кръв от Миньор, Локо (Пд) примамва Том

Сензациите в пресата: Мъри прие, поема Ботев
Сензациите в пресата днес, 9 декември, неделя:

Тема Спорт: Мъри прие, поема Ботев

Ферарио Спасов ще бъде освободен от поста старши треньор на Ботев Пловдив. Това ще се случи днес или утре. Станимир Стоилов каза "да" на оферта­та на канарчетата и от 1 януари ще вле­зе в сила договорът му с пловдивския клуб. Вчера Ботев победи трудно Етър във Велико Търново след късен гол на То­дор Неделев.

Ферарио се връща на работа в Ловеч, а Видолов ще води „ка­нарчетата” само на реванша със Славия за купата следващия уикенд, след което ще остане на работа на стадион "Христо Ботев".

Мъри се разбра с Ботев за контракт с продължителност 2 години и половина. Сигурно е, че в щаба му влиза Цанко Цве­танов, а за треньор на вратарите се обсъжда бившият страж на ЦСКА Петко Петков. Договор с Бо­тев вече има Веселин Минев, който преди няколко дни разтрог­на с Анталияспор. Александър Александров-Кривия ще за­пази поста си.
 
Стандарт: Стойчо на последна среща с „Титан

Последна среща ще имат Стойчо Младенов, Георги Илиев-Майкъла и босовете от "Титан". За раздяла няма да се гово­ри, успокоиха духовете в ЦСКА. Треньор и ръко­водство ще обсъждат се­лекция и зимна подго­товка. Според Стойчо "червените" могат да атакуват напълно реал­но шампионската титла, ако се намерят точните попълнения и се плаща редовно.

Големият проблем обаче е как да бъдат разкарани нежеланите играчи. Те са готови да седят до живот на "Ар­мията", колкото и нере­довни да са плащанията. Първо, никой не ги иска, второ, рано или късно всеки си прибира пари­те.
 
За атака на титлата обаче ЦСКА трябва да бие на първо време "Локо" (Сф) днес. Стойчо Младенов отново няма да разчита на героя от дербито Серж Нюаджи.
 
Меридиан мач: Локо (Сф) ще пие кръв от закъсалия Миньор

Локо (Сф) се кани да направи се­риозна се­лекция през зимната пауза, благодарение на която да вдигне чувствително класа­та си за пролетта. Това ще стана по настояване на новия треньор Емил Ве­лев, който е преце­нил, че сегашният потенциал на отбора не е голям и „железничарите" ще про­дължат да се мъчат.

„Червено-черните" вече си осигури­ха първото сигурно ново попълнение. Това е таранът на Миньор (Пк) Крум Бибишков. Опитни­ят нападател бе же­лан в „Надежда" още през лятото, но тогава предпочете да остане в Перник. Финансовата криза при „чуковете" оба­че го е убедила да избяга от миньорс­кия град. Освен Би­бишков Локо (Сф) напира да вземе без пари още няколко играчи на Миньор. Сред тях са бразилецът Евертон Джилио Том, Илия Илиев и алжирецът Сабри Бумелаха. Те трябва да разтрог­нат договорите си по вина на клуба за­ради неполучени заплати и да дойдат в София като сво­бодни агенти.

Има интересни имена и сред други­те, набелязани за привличане от Локо (Сф). Сред тях са двама играчи на пловдивските „же­лезничари". Става въпрос за Атанас Курдов и Николай Дюлгеров. Първият вече скъса договора си със „смърфовете", а вторият е сред любимците на Емил Велев, с когото са работили заедно и сега пак е цел на Кокала. 

Тема спорт: И от „Лаута” примамват Том

Бразилският халф на Минь­ор Пк Евертон Джилио-Том може да се завърне в Локомо­тив Пловдив. Както е изве­стно, той премина при жълто-черните именно от смърфовете през зимата на 2011 година. Очаква се до края на годината Том да разтрогне договора си с чу- ковете, заради неизплатени заплати.

С него старши треньорът на пловдивчани се надява да внесе повече опит в средата на терена. Бразилецът обаче е в плановете за селекция на още два родни клуба. Той е желан от Черно море и сто­личния Локомотив.
Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки