Здравко Лазаров: Загубата от Левски бе фатална

Дори и след напускането на ЦСКА Здравко Лазаров запази достойнство и не пожела да влезе в конфронтация нито с ръководството, нито с треньорския щаб. Въпреки скандалите около него Електричката спази договорката ни за интервю и говори за всички актуални теми. "Меридиан" мач го откри в родния му Септември.

Здравко Лазаров: Загубата от Левски бе фатална

Дори и след напускането на ЦСКА Здравко Лазаров запази достойнство и не пожела да влезе в конфронтация нито с ръководството, нито с треньорския щаб. Въпреки скандалите около него Електричката спази договорката ни за интервю и говори за всички актуални теми. "Меридиан" мач го откри в родния му Септември.

- Здравко, има ли според теб някакви скрити подбуди в решението на ЦСКА да се раздели с теб и защо се стигна дотам?
- Искам веднъж завинаги да се спре с всички спекулации по темата. Причината е една - треньорът е решил, че няма да разчита повече на мен и се разбрахме да разтрогна. Аз пък искам да играя, без значение къде, макар че ми се искаше да остана в ЦСКА. Радвам се обаче, че се разделих с клуба по най-добрия възможен начин - приятелски.

- Беше ли готов за игра и защо не попадаше в групата, ако си се чувствал в кондиция и готовност?
- След четвъртия пролетен кръг вече бях готов за игра. Тренирах на пълни обороти с основната група, така че нямаше проблеми да изляза на терена. Просто, когато се съобщаваха имената за групата за дадения мач, моето не фигурираше и това е. Не можех обаче да питам Любо Пенев защо не съм в групата. Той си преценява, той си носи отговорност за решенията.

- Имаше ли конфликт между теб и Любо Пенев, който да е довел от раздялата ти с ЦСКА?
- Не, от моя страна всичко е наред. Вчера (б.а. - в четвъртък) даже му стиснах ръката и си пожелахме късмет.

- Появиха се информации, че сте се спречкали на едно от последните занимания и това е наклонило везните за твоето освобождаване. Какво се случи?
- Вече изтъкнах причината за раздялата, така че нека спрем с тази тема. Просто на последната тренировка имаше леки разминавания. Направих си малка шега, а той се афектира и ми каза да изляза от тренировката.

- Къде загуби ЦСКА титлата?
- Аз не съм човекът, който ще каже къде сме изгубили титлата, питайте спортно-техническото ръководство.

- И все пак...
- За мен това бе мачът с Левски, ако бяхме победили... шампионатът свършваше, разликата ставаше седем точки. Но за съжаление не можахме.

- Ще продължиш ли да играеш, не е тайна, че се съдиш с бившия си клуб Ерджйеспор за 300 000 евро?
- Ще продължа да играя футбол. За мен футболът е всичко. Засега се съдя още с турците, така че правата ми още не са спрени. Надявам се нещата да приключат в моя полза.

- Имаш ли вече предложения от други отбори и би ли се завърнал в Славия или Левски?
- Сега искам да си почина няколко дни. После ще му мисля. Но с никой още не съм преговарял.

- Каква бе разликата между Димитър Пенев и Любо Пенев като треньори?
- Съвсем различни бяха нещата при двамата. За Димитър Пенев, каквото и да се каже, ще е малко. Треньор номер едно за 20-и век... За Любо... още е в началото на треньорската си кариера, дай Боже, да успее. Не мога да кажа дали сме щели да спечелим титлата, ако Димитър Пенев е бил останал начело на тима. Относително е.

- Споделяш ли мнението, че си развалял дисциплината в ЦСКА? Твърди се, че си тренирал несериозно...
- Аз мисля, че не съм развалял дисциплината. Да, имало е майтапи и шегички по време на тренировките, но това не е разваляне на дисциплината. Има го във всеки отбор. Мисля, че е нормално, и то най-вече за добрата атмосфера в тима. Питайте треньорите дали съм развалял дисциплината. Пожелавам успех на всички в отбора.

- Обиден ли си на някого в ЦСКА?
- Не. Пак казвам, пожелавам успех на ЦСКА.

- Ако върнем времето назад, би ли застанал пак да биеш дузпата срещу Черно море?
- И преди казах, че не съжалявам. Случва се на всички. И най-добрите изпускат. Имам самочувствие и бях сигурен, че ще я вкарам, но ето... подхлъзнах се и пропуснах. Мисля, че вие медиите отделихте много голямо внимание на тази дузпа. За мен това не е причината да загубим титлата.

- Какво ти каза Любо Пенев след пропуска?
- Попита ме защо аз я бих, при положение че е определен друг играч, а аз му казах, че мислех, че ще я вкарам. Това е. Не е изпускал дузпа този, който никога не е бил.

- Беше и при старата, и при новата власт в ЦСКА, усеща ли се промяната и в каква посока според теб?
- Времето ще покаже ще успеят ли новите собственици. Аз не мога да им давам оценки.

- Ще успее ли ЦСКА да влезе в групите на Лига Европа?
- Много зависи от това какви попълнения ще се вземат, а и от жребия. Дано успее.

- Залагал ли си на черно тото?
- Това са глупости и вече го казах пред вас. Не искам изобщо да говоря повече за това. Не играя тото.

- С какви чувства напускаш Армията?
- Разбира се, че с най-добри чувства напускам ЦСКА. Винаги съм чувствал подкрепата от феновете, за което искрено им благодаря и им пожелавам догодина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки