Георги Миланов: Няма как да играя за ЦСКА или за Левски, но и не бързам да ходя в чужбина

„Уважавам и двата клуба, силни са, но аз съм израснал в Литекс и дължа всичко на този клуб”

Георги Миланов: Няма как да играя за ЦСКА или за Левски, но и не бързам да ходя в чужбина

Един от най-обещаващите български футболисти - Георги Миланов, заяви категорично, че не би играл нито за ЦСКА, нито за Левски, тъй като дължи „всичко на Литекс”.

20-годишният офанзивен халф получи наградата си за Футболист номер 1 на месец октомври, през който изигра 4 мача и реализира също толкова попадения, но отказа да се причисли към лидерите на „оранжевите”. Той поясни още, че получената в последния за полусезона мач (срещу Спартак Варна за Купата на България) няма да му попречи да проведе пълноценна зимна подготовка с ловчанлии.

„Хубаво е да има такива награди, благодаря на всички, гласували за мен, а и не само за мен”, каза Георги Миланов, след като получи приза си. „Чувствам се нормално в момента. Ще са ми нужно около 15 дни, за да се възстановя, така че няма да имам проблеми да започна подготовка през януари. В паузата ще мога да си почина добре, но разбира се, всеки професионалист трябва да внимава с това как се храни и какво прави. Първата седмица може да се поотпуснем малко”, допълни с усмивка българският национал, след което бе попитан какви са целите, поставени на Литекс за сезона, а и каква е неговата оценка за представянето на „оранжевите” през есента.

„Оценката може да я дава старши треньорът (Христо Стоичков). Аз лично мисля, че с игрите си заслужихме това място в тройката, макар че разликата до първия и втория (в класирането) е много голяма, няма какво да се залъгваме. Ние обаче във всеки мач играем за победа. Истината е, че всички в тима сме млади момчета и все още нямаме манталитета на победител, както и необходимия характер, затова и загубихме повечето дербита, но аз съм радостен, че се сработихме толкова бързо и заиграхме на ниво. Виждате, че печелим повечето си срещи и то с разлика. Играем, за да се развиваме и да можем да излезем рано в чужбина, това бе и една от основните цели на г-н (Гриша) Ганчев.

Аз научих много от по-опитните футболисти в Литекс, макар вече да са останали много малко от шампионските години на тима. Колкото до останалите ми съотборници, всички в отбора сме добри момчета, знаем си мястото и сме наясно какво трябва да правим. Все пак, с повечето играя заедно от 6 години вече. Аз никога не съм се изживявал като лидер или нещо такова. Не мисля, че съм над останалите. Аз съм едно скромно момче, свикнал съм от малък да играя за Литекс и за мен най-важното е да побеждаваме, а не толкова моето представяне. За мен е важното да се развивам, за да мога след време да играя в големите първенства, а колкото до тези награди… не ги мисля много. Може и да има момчета, които заслужават повече, но това вие го преценявате”, заяви пред медиите роденият в град Левски футболист, след което бе попитан дали би заиграл в някои от столичните грандове и отговори така:

„Няма как да играя за Левски или за ЦСКА. Това не може да стане, а и нямам желание. Уважавам и двата клуба, силни са, но аз съм израснал в Литекс и дължа всичко на този клуб, така че в България бих играл само в Ловеч. Аз не бързам да ходя в чужбина. Дали ще е сега или през лятото, няма значение. Не е важно само да изляза веднага зад граница, а и да отида в отбор, който ми приляга на мен и на моя стил на игра. Доверил съм се изцяло на ръководството в тази насока и вярвам, че те ще вземат правилното решение”, каза още Георги Миланов, а в заключение бе помолен да направи равносметка на отминаващата година в индивидуален план:

„Мисля, че вкарах важни голове за Литекс и за националния отбор, така че определено смятам, че това бе най-добрата година в моята кариера. Всичко се постига с много труд и рано или късно си идва на мястото. Колкото до нещата извън футбола, те не ме вълнуват.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки