Спортист (Своге) и Нафтекс влизат в спор за място в "А" група

Отборите на Спортист (Своге) и Нафтекс (Бургас) ще се изправят един срещу друг тази вечер на градския стадион в Ловеч в двубой, който ще определи кой ще е новият член на „А” група.

Спортист (Своге) и Нафтекс влизат в спор за място в "А" група

Отборите на Спортист (Своге) и Нафтекс (Бургас) ще се изправят един срещу друг тази вечер на градския стадион в Ловеч в двубой, който ще определи кой ще е новият член на „А” група. Залогът в срещата е изключително голям за „шоколадите”, които имат шанс за първи път в своята 85-годишна история да влезнат в елитната ни група. За „шейховете” срещата се явява поправителен изпит, след като преди две години не успяха да победят в баража отбора на Видима-Раковски. Двубоят започва в 19.00 часа и ще бъде ръководен от рефера Антон Генов, а негови помощници ще бъдат Никола Джугански и Николай Ангелов.

Старши треньорът на Спортист Александър Александров ще може да разчита на всички свои играчи, като само голмайсторът на тима Мартин Стефанов се оплаква от травма, но медицинският щаб ще направи всичко възможно, за да го вдигне на крака. Наставникът ще заложи на класическата схема 4-4-2, а добрата новина за него е, че ще може да разчита на юношата на ЦСКА Стоян Абрашев. Така по-всяка вероятност атаката на „шоколадите” ще бъде водена от Мирослав Антонов и Мартин Стефанов, а зад тях ще действа Николай Цветков – Демона.

Треньорът на „шейховете” Диян Петков няма проблеми с контузен футболисти и ще може да избере оптималния състав за мача. Единствените отсъстващи са оперираният Стефан Костадинов и невъзстановеният от травма Георги Алексиев. Старши треньорът Диян Петков също ще заложи на схема 4-4-2, като атаката на тима ще бъде водена от голмайстора Деян Христов, който има 25 гола от 28 мача през изминалия сезон.

Спортист (визитка): Тимът е основан през 1924 г. като спортен клуб Спортист, а след 1944 г. е преобразуван във физкултурно дружество. Съществува до есента на 1949 г., когато в страната започват да се обособяват доброволни спортни организации на ведомствен принцип. В Своге най-известни през този период са физкултурният колектив на ДСНМ (Димитровски съюз на народната младеж) към ДСО Червено знаме, както и създадената през 1952 г. ДСО Миньор. През 1957 г. се извършва нова реформа и местното дружество за физическа култура и спорт Спортист е възстановено. На негова основа през 1985 г. се формира едноименният футболен клуб, който започва да се развива самостоятелно. През 2001 г. той се преименува на Спортист-Скала (Своге) - след обединение със Скала (Бов). От 2004 г. отново възстановява самостоятелността си. Отборът играе срещите си на стадион „Чавдар Цветков”, който е с капацитет 2400 седящи места.

ПФК Нафтекс (визитка): Отборът е основан през 1964 г. под името Нефтохимик. До 1981 г. е ведомствен спортен клуб към Нефтохимическия комбинат (днес “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” АД) и е в състава на единственото по това време дружество за физическа култура и спорт в града - Черноморец. Физкултурно дружество Нефтохимик е създадено на 6 май 1981 г. - след обединение на “шейховете” с местния Локомотив (железничарски спортен клуб, основан 1932 г. - през август 1969 г. е присъединен към ДФС Черноморец, но запазва своята идентичност, няколко сезона преди това, през 1964 г. - с Локомотив се слива Миньор). В началото на 1986 г. на основата на едноименното дружество се образува футболен клуб Нефтохимик, който започва да се развива самостоятелно. През 2002 г. се преименува на Нафтекс. Отборът играе мачовете си на стадион „Лазур”, който е с капацитет 18 037 седящи места.

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки