Лацио излъга Интер за Суперкупата

„Орлите” триумфираха на стадион „Птиче гнездо”

Лацио излъга Интер за Суперкупата

Отборът на Лацио спечели Суперкупата на Италия, след като победи шампиона Интер с 2:1 на стадион „Птиче гнездо” в Пекин пред около 70 хиляди зрители. „Орлите” изнемогваха под непрестанните атаки на „нерадзурите” през всичките 90 минути, но добрите намеси на младия вратар Муслера на няколко пъти ги спасиха от гол. Интер пък направи всичко възможно да спечели трофея, но късметът обърна гръб на шампионите. Добрата новина за Жозе Моуриньо и компания е, че Самуел Ето’о игра на отлично ниво и вече откри головата си сметка за отбора.

Началните минути на мача бяха сравнително равностойни – двата отбора предимно се разучаваха и не се впускаха в атаки. Ето’о за Интер и Сарате за Лацио бяха най-дейните в предни позиции, но така и не се стигаше до нещо по-запомнящо се пред една от двете врати.



С течение на срещата „нерадзурите” взеха известно предимство и започнаха по-често да поглеждат пред вратата на Муслера. Първото сериозно положение за гол се откри в 31-ата минута пред Съли Мунтари. Ганаецът се оказа непокрит пред малкото наказателно поле, но ударът му от въздуха премина високо над вратата на Муслера. Интер продължи да атакува и минути по-късно стражът на Лацио трябваше с мъка да спасява удар с глава от близо на Лусио.

Към края на полувремето отново Лусио и Мунтари пробваха удари от далеч, но не намериха очертанията на вратата. Лацио пък през първата част рядко поглеждаше към вратата на Жулио Сезар и нулевото равенство на почивката определено бе добър резултат за „орлите”.



Второто полувреме започна с натиск на Интер и отново най-дейният на терена Съли Мунтари бе в центъра на събитията. Още в първата минута на втората част той пробва топовен изстрел от дъгата, който обаче бе спасен от Муслера. Малко по-късно стражът на Лацио спаси още по-опасен удар, този път дело на Станкович. Лусио, който също бе много активен в атака, пък не успя да уцели вратата с глава от изгодна позиция.

В 54-ата минута Станкович отново стреля опасно от дъгата, но този път изстрелът му премина на около метър от вратата. Няколко минути по-късно пък дойде и първата възможност за Диего Милито. Аржентинецът стреля опасно по диагонала, но Муслера отново спаси.

Времето си минаваше, Интер мачкаше своя съперник и всички очакваха най-накрая да падне гол. За огромна изненада на 70-те хиляди на стадион „Птиче гнездо”, гол падна, но във вратата на Интер. В 63-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар, топката рикошира в стената и попадна в краката на Матусалем, последва спасяване на Сезар, но при добавката бразилският халф на Лацио не сгреши за 1:0.

Малко по-късно дойде и нов шок за Жозе Моуриньо. В 66-ата минута капитанът на лацио Томази Роки се оказа най-съобразителен в наказателното поле на „нерадзурите” и отблизо чукна топката във вратата на Сезар. След това Интер тотално натисна своя съперник и започна да реди атака след атака, а защитата на Лацио едвам се справяше с натиска на „нерадзурите”, който в крайна сметка даде резултат. В 78-ата минута Самуел Ето’о наказа една грешка на отбраната на Лацио и от 10-ина метра не сгреши, вкарвайки първия си гол с черно-синята фланелка за 1:2.

До края на мача Интер направи всичко възможно да стигне до изравняване на резултата, но „нерадзурите” нямаха късмет пред гола. Милито дори вкара топката в мрежата, но попадението бе отменено поради засада. В самия край на срещата Ето’о изпълни страхотен пряк свободен удар, топката прехвърли стената, но не намери очертанията на вратата.



В крайна сметка обаче Интер не успя да стигне до нов гол и трофеят отиде в ръцете на Лацио. Едно страхотно начало за новия наставник на „орлите” Давиде Балардини – трофей, спечелен срещу най-силния отбор в Италия през последните 3 години.  

Интер – Лацио 1:2

0:1 Матусалем 64’
0:2 Роки 66’
1:2 Ето’о 78’


Интер: Сезар, Санети, Киву, Лусио, Майкон, Тиаго Мота (Виера 69’), Камбиасо, Мунтари (Суазо 79’), Станкович (Балотели 69’), Милито, Ето'о

Старши треньор: Жозе Моуриньо

Лацио: Муслера, Лейхщайнер, Диаките, Сивиля, Коларов, Броки, Баронио (Дабо 53’), Маури, Матусалем (Крибари 80’), Роки (Крус 72’), Сарате

Старши треньор: Давиде Балардини

Жълти картони: Мунтари, Киву, Виера (Интер), Матусалем (Лацио)

Съдия
: Емидио Морганти

Стадион: „Птиче гнездо”, 70 000 зрители

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки