Мишел Платини: “А” група прилича на втора лига в Бразилия

От началото на сезона нападателят на Черноморец Мишел Платини е отбелязал три гола и води в класацията на "7 дни спорт" за най-добър чужденец. Бразилецът заби феноменално попадение с пета във врата на Локомотив (Пд) и бе засипан с похвали от треньора на бургазлии Красимир Балъков. Бившият плеймейкър дори заяви, че Платини е играч за Щутгарт, Волфсбург или за първенствата в Англия или Италия. Платини говори пред "7 дни спорт" за головете, за Балъков и за личния си живот.

Мишел Платини: “А” група прилича на втора лига в Бразилия

От началото на сезона нападателят на Черноморец Мишел Платини е отбелязал три гола и води в класацията на "7 дни спорт" за най-добър чужденец. Бразилецът заби феноменално попадение с пета във врата на Локомотив (Пд) и бе засипан с похвали от треньора на бургазлии Красимир Балъков. Бившият плеймейкър дори заяви, че Платини е играч за Щутгарт, Волфсбург или за първенствата в Англия или Италия. Платини говори пред "7 дни спорт" за головете, за Балъков и за личния си живот.

-Дарба, талант или много труд в тренировките се изисква за уменията, които демонстрирате пред противниковата врата?
- Моето мнение е, че на първо място е необходим талант, а всичко останало се постига с много труд на терена. Най-важното в тренировките е работата с топка, което ти дава допълнително самочувствие в играта и по-голяма сигурност пред вратата на съперника.

- Притежавате невероятен усет за пласиране в пеналта, головият ви нюх не се нуждае от коментар. Как се изграждат тези качества?
- Още преди да ми подадат топката, премислям ситуацията, усещам какво трябва да направя с топката и съм подготвен за това, което следва. Доверявам се на интуицията си, която в повечето случаи не ме подвежда.

- Разкажете нещо повече за себе си. Как се запалихте по най-популярната игра?
- Спокоен и забавен човек съм. Обичам да се шегувам, но повече за мен биха могли да кажат хората, които са наоколо. За футбола никой не ме е запалил. Стана просто по волята на съдбата. Един приятел тренираше футбол и веднъж ме взе с него да погледам и да се включа в играта. Треньорът, който водеше заниманието, ме видя, хареса ме и така започнах. Играх при юношите за кратко и след това станах професионалист.

- Съименник сте на сегашния шеф на УЕФА. Случайно ли е това съвпадение?
- Моят баща е голям фен на Мишел Платини. Харесваше го заради елегантната му игра. Затова ме кръсти на него и искаше да играя като него.

- Как се стигна до идването ви в Бургас и Черноморец?
- Бившият треньор на Черноморец Димитър Димитров-Херо е забелязал мои видеозаписи и ме покани на проби. Одобри ме и така останах в Бургас.

- Какви са впечатленията ви от българския футбол и от работата с Красимир Балъков? Гледали ли сте негови мачове?
- В България футболът е различен от Мексико, Китай и Унгария, където съм играл. Доближава се до този, който се играе във втора бразилска дивизия, само че тук се действа по-агресивно. Нашият мениджър дава повече свобода на футболистите, но иска да се играе концентрирано и отговорно. Този стил ми харесва, защото имам възможността за импровизация и съм по-освободен във вземането на решения в нападение. Балъков съм го гледал на мачовете от световното в САЩ през 1994 година. Помня, че отлично дирижираше играта на българите. Освен него силно впечатление у мен оставиха Стоичков и Лечков.

- Забъркахте се в екшън по време на контролата със Спартак (Варна) с Николай Кръстев. Съжалявате ли за случая?
- Казах вече, че съм спокоен и по принцип досега не съм се забърквал в подобни скандали. Не знам какво се случи, може би бяхме по-изнервени, защото губехме. Това беше плод на моментна емоция. Съжалявам за случилото се. Сега нямам никакви проблеми с Кръстев, който е един от най-добрите футболисти в отбора.

- Има ли Черноморец потенциал да размести пластовете в настоящия шампионат и да вгорчи живота на фаворитите?
- Мисля, че все още не можем да се преборим с фаворитите за челните места. Необходимо ни е повече постоянство и най-вече време, за да се сработим още по-добре. Трябва много работа, за да постигнем необходимия синхрон, така както изисква нашият мениджър.

- Имате ли специален ритуал преди началото на всяка среща?
- Нищо специално. Просто се моля на Господ да ме пази, за да мога да дам всичко от себе си.

- Какъв е Мишел Платини извън терена. Какво обичате да правите в свободното си време?
- Не ми остава много свободно време. Обичам да ходя на кафе и да спя. Отдавам се на релакс в апартамента. За да съм винаги в кондиция, е необходимо да почивам добре и да съм пълноценен в тренировките. Мисля сериозно и за нещо много лично - сватба с приятелката ми Шейза, която сега е в Бразилия.

- Къде бихте искали да продължите кариерата си?
- Аз съм професионален футболист и за мен най-важното е да съм здрав и да играя редовно. В момента съм част от Черноморец и се стремя във всеки мач да играя по най-добрия начин. Удоволствието да си на терена е невероятно и аз съм щастлив, когато съм на футболното поле.

 

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки