Анатоли Нанков: В ЦСКА има нещо сбъркано

Подписал съм споразумение с ЦСКА за парите, Славия няма да се хвърли срещу "армейците", казва помощникът на Стойчо

Анатоли Нанков: В ЦСКА има нещо сбъркано
Бившият помощник-треньор на ЦСКА при Стойчо Младенов Анатоли Нанков даде интервю за "Тема Спорт". Той говори за задъл­женията на ръководството на клуба към него, взаимните му планове с Младенов и мо­ментната ситуация при „ар­мейците”.

Г-н Нанков, постигнали ли сте някаква договорка с ръководство­то на отбора да ви изплатят дължимите суми до определена дата?
- Да. Аз лично съм подписал спора­зумение с клуба. Постигнали сме вза­имна договорка. Аз отговарям за мен. При Стойчо са по-сложни нещата. Остава само нещата, за които сме се разбрали, да бъдат изпълнени във фиксирания срок.

Какви са плановете ви в профе­сионално отношение оттук насет­не - ще продължите ли да работи­те като част от екипа на Стойчо Младенов, или ще опитате само­стоятелно като старши треньор?
- Аз съм част от неговия екип и на този етап това е най-доброто за мен. Щастлив съм да работя с него. Живот и здраве, искам да продъл­жим да сме заедно. Засега не мисля за самостоятелна дейност. Хората са казали: "Има време за всичко". Един ден ще стана старши треньор, то­ва е нормално. Но аз не бързам за ни­къде. Знам, че трябва да натрупам още опит и знания.

А има ли някакви възможности пред вас като щаб, търсени ли сте от някой отбор?
- Лошото след като напуснахме ЦСКА бе, че бяха кофти месеци. В на­чалото на годината всички отбори си имат треньори. Просто е много лош периодът. Естествено, Стойчо Младенов е добър специалист, нада­ли ще остане без работа. Затова, живот и здраве, през лятото да се надяваме, че ще си намерим отбор, в който да работим. Сериозен от­бор при това.

Какво пречи на ЦСКА вече пета година да стане шампион?
- Отборът, за да не може да ста­не шампион пет години, значи има нещо сбъркано. Хората, които рабо­тят там, трябва да се замислят къ­де грешат. Аз не мисля, че само треньорите са виновни в ЦСКА. Изредиха се поне десет треньори през тези 4-5 години. Значи не само в тях е проблемът. Трябва да се зами­слят хората, които работят в клу­ба. Да помислят какви грешки допу­скат и да ги поправят. Дано да ус­пеят, защото знаете какви са оча­кванията на феновете. Всяка година очакванията към ЦСКА са едни и съ­щи, но виждате, че нещата не се по­лучават.

В момента Милен Радуканов е начело на отбора. Струва ли ви се той подходящ за този пост?
- Трябва да има колегиалност в треньорската професия. Както меж­ду нас, треньорите, така и между футболистите. Трябва да има някак­ва толерантност и малко повече да се уважаваме взаимно, в момента има треньор и ние не е редно да го коментираме. Знаете, че всеки има мнение по въпроса. Щом ръковод­ството е решило, че Радуканов е чо­векът, значи така трябва да бъде. То­ва е, друг коментар не искам да да­вам.

Какви са очакванията ви за мача със Славия? Те изненадаха Литекс в последния кръг, сега могат ли да из­ненадат неприятно и ЦСКА?
- Гледах мача им с Литекс. Славия играха доста силно. Но аз мисля, че техният приоритет е Купата на България. Реваншът другия четвър­тък с Берое е по-важен за тях, откол­кото мачът им с ЦСКА. Белите не постигнаха добър турнирен резул­тат на мача в София. И предполагам, че ще съсредоточат всички свои си­ли във втория мач. Не мисля, че Сла­вия има възможности да се противо­постави на ЦСКА в този момент. А и футболистите на ЦСКА освен за пър­венството нямат за какво друго да се борят след отпадането от Локо София в турнира за купата. Смятам, че армейците имат предимство и ще победят в този мач.

Вярвате ли все още, че ЦСКА мо­же да стане шампион тази година?

- Ако ЦСКА бе успял да победи Лудогорец, шансовете им щяха да са на­истина големи. Искрено се надявам все пак да спечелим титлата. ЦСКА винаги се е борил до края. Надявам се и сега да го направи по най-добрия на­чин. Но е зависим от другите отбо­ри. Надявам се нещо да се случи. 

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки