БФС събра 750 000 лв. от глоби през сезона

Днес изпълкомът трябва да вземе решение по всич­ки въпроси за новия шам­пионат

БФС събра 750 000 лв. от глоби през сезона

750 000 лева от глоби в двете професионални гру­пи е събрал БФС през сезо­на, сочи окончателното из­числение. Левски още не се е из­дължил с парите за санк­цията, която му бе наложе­на за свастиките, които вдигна агитката при госту­ването на Литекс в Ловеч. Преди при такова положение дисциплинарната комисия взимаше запла­шителни решения срещу отборите, но в момента та­кова липсва. Заради тази санкция „си­ните" успяха да минат ЦСКА по глоби през сезо­на.


По принцип парите от глобите трябва да отидат в детско-юношеския фут­бол, както е решението на изпълкома. Преди днешното заседа­ние на ръководството на БФС трябва да има реше­ние и на апелативната ко­мисия за лицензите. Об­жалвали са Пирин (Гоце Делчев), Ботев (Враца) и Локомотив (София). Останалите са допуснати до следващия шампионат, но не е ясно бъдещето им.

Локо (Пд) очаква нов спонсор, след като се отте­гли Веселин Марешки. Миньор пък обмисля да отиде направо във „В" гру­па и там да се обедини с Витоша (Долна Диканя) и така да се направи нов клуб, който да няма сериоз­ни дългове.

Вчера официално ЦСКА се похвали, че е по­лучил документ за участие в следващия шампионат въпреки спекулациите около бъдещето на клуба.

Днес изпълкомът трябва да вземе решение по всич­ки въпроси за новия шам­пионат. Вече е сигурно, че мачовете ще започнат на 20 юли. Суперкупата между Лудогорец и Берое ще бъде в Бургас на 7 юли.

Ако бъдат допуснати 14 тима до елита, то след изи­граването на 26 кръга те ще бъдат разделени на две седмици, които ще изигра­ят по още 12. Така ще се определят участниците в евротурнирите и изпада­щите.

Ако има проблеми с лицензирането, остават 12 тима, които завъртат помежду си 44 кръга.

По предварителните разчети има достатъчно дати, за да се събере сезо­нът. 9 са необходими за срещите за купата, която остава във формата с раз­менено гостуване.

Ще бъде одобрен и нови­ят договор за телевизион­ни права, според който за следващите 3 сезона са обе­щани 15 милиона лева от Тв7. БНТ ще дава само ку­пата.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки