Дражев: Митко Събев заграби земя за 150 милиона лева, той урежда мачовете в България

След вчерашните изказвания на собственика ПФСК Черноморец (Бургас) Димитър Събев за реформи в структурата на българския футбол, президентът на ПФК Черноморец – АД Ивайло Дражев остана много засегнат и във връзка с това днес реши да пусне обръщение към всички медии, в което да излее мъката си. Представяме ви прессъобщението на Ивайло Дражев без никаква редакторска намеса.

Дражев: Митко Събев заграби земя за 150 милиона лева, той урежда мачовете в България

След вчерашните изказвания на собственика ПФСК Черноморец (Бургас) Димитър Събев за реформи в структурата на българския футбол, президентът на ПФК Черноморец – АД Ивайло Дражев изпрати писмо до медиите, в което заяви, че е пряко засегнат от всичко, което казва Митко Събев и по тази причина е длъжен да изкаже и своето становище. Както е известно, в Бургас отдавна се води спорт кой клуб с истинският наследник на Черноморец - този на Събев или този на Дражев.

В писмото си Дражев обвинява Събев, че именно той урежда мачовете в България, както и, че е погребал Нафтекс. Според скандалния футболен деятел Митло Събев е заграбил и общинска земя за над 150 милиона лева.

Ето и цялото писмо на Ивайло Дражев, което ви представяме без редакторска намеса:

Във връзка с широко отразяване на изявление, на  представящият се  за “собственик“ на “Черноморец“ - М. Събев, и тъй като съм пряко засегнат от този криминално регистриран, финансиран и допуснат до участие  в българския футбол “клуб“, съм длъжен да ви напомня следното:

1. М. Събев не е собственик  на “Черноморец” и няма нищо общо  с деветдесет годишния клуб, чийто единствен  съдебен и договорен правоприемник  е ПФК “Черноморец” АД - клуб, който представлявам и издържам от 1997г., в продължение на дванадесет години. От началото на миналата спортно - състезателна година, истинският ПФК “Черноморец” е замразил участие на школа и представителен отбор в първенствата на БФС, поради липсата на всякакви правила и законност в българския футбол.

2. “Бореца” за прозрачност  - Събев е миноритарен акционер в “Петрол холдинг” - Варна, а тя е миноритарен акционер в клуба, на който в момента Събев се прави на собственик. Тази варненска фирма няма нищо общо с ФК “Черноморец”, и нейна единствена цел е била да открадне базата на ПФК “Черноморец”, името, традициите, школата и футболисти от представителния отбор, с които са сключвани криминално паралелни професионални договори на съществуващите им. М. Събев е известен с това, че унищожи другия голям клуб на Бургас - ФК “Нефотохимик”, заграби 17 дка общинска земя в стадион ”Нефтохимик”, която все още не е платена, а пазарната и стойност е около 30 млн. лева, същият заграби със съдействието на организирана престъпна група, стадион “Черноморец”, чиято пазарна стойност в момента е около 120 млн. лева при условие, че целият годишен бюджет на Община Бургас е около 110 млн. лева, а дефицитът и е около 15%. Събев е известен и с това, че до момента не е внесъл изискуемият капитал, който Община Бургас е внесла изцяло, а фактурира от бившето дружество “Нафтекс”, надути “разходи”, “ наеми”, “трансфери” и “инвестиции” с цел източване на общинския капитал в този “нов” криминално регистриран и учреден клуб, който участва  в първенствата на БФС с фалшиви документи за обединение с ФК “Вихър 2000” гр. Айтос, а впоследствие при условие на свързаност с други два професионални клуба в първенствата на БФС - “Нафтекс” и “Спартак”  - Варна.

3. През 2007г. при условията на престъпни обстоятелства, за които има осъдителна присъда в БРС, по давление на същото лице Събев, са прехвърлени неплатени “акции” от “големия инвеститор”, “Нафтекс” на още “по - големия инвеститор” - “Петрол холдинг” - Варна.

Само за тези три сделки и покриването на свързаността между “Нафтекс”1 и “Нафтекс” 2, устава на БФС и ЗФВС чл.12, предвиждат забрана за спортна дейност и изваждане на “клубовете” от първенствата, в които Събев се прави на собственик с общински капитал и с миноритарно негово участие.

4.
“Клубовете”, в които същото лице е акционер с по - малко от 20%, от акциите и харчи с широки пръсти общински капитал, раздавайки бомбастични заплати без съгласието на общински съвет и под “чадъра” на полиция и прокуратура в Бургас, са основни участници в голяма част  от уговорените и манипулирани мачове в българкото първенство. Примерът с мача “Нафтекс” - “Черно море”, за който има безспорни доказателства и признания на уличените лица е христоматиен за българския футбол. Той обаче не е единствен, а в продължение на две години, отборите на големия “борец за прозрачност” Събев, участват  в десетки уговорени и манипулирани мачове, каквито са баражите за влизане в “А” група, десетките домакински мачове на стадиона в кв. “Лазур”, с точни резултати и обрати за първо/второ полувреме, като например мачовете със Сливен, Пирин, Лок. Мз., Вихрен, Беласица и много други.

5. На принципа “Крадеца вика, дръжте крадеца”.... същият “благодетел” - Събев раздава в продължение на две години и половина между 1 000 - 5 000 лева премия на човек, в съблекалнята след мач, като този приход въобще не се декларира. Още по - интересни са фиктивните трансфери и наеми, които свързани със Събев фирми, фактурират на измисления общински клуб от “А” група, на който Събев се прави на собственик. Особено интересни са цените на футболистите, по - които са “прехвърляни” на няколко пъти правата по повече от петдесет професионални договора между  тези “спортни” клубове - свързани лица. Има ли друг участник в “А” републиканска футболна група, който да е получил общински подарък от 150 млн. лева и може ли този клуб да е равнопоставен с другите участници - дори с “Левски” или ЦСКА?

6. Като финал на всички изброени факти задавам и въпроси към главния прокурор, депутата Яне Янев и към министър - председателя Бойко Борисов -  Докога любимеца на всички власти, полиция и прокуратура - Събев ще бъде прикриван и толериран, като например за кражбата на 15 000 седящи места и фундаменти от стадион “Черноморец” - чужда собственост, прехвърлени на стадиона  в “Лазур”, като само стойността на тази кражба е за над 500 000 лева.

Действително от  “А” републиканска футбална група трябва да бъде изваден отбор, но това е точно участващия неправомерно отбор на Събев...!!!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки