Шампионска лига: Интер - Челси, Милан - Манчестър Юнайтед

Два грандиозни сблъсъка в осминафиналите, късмет за Барселона и Реал (Мадрид).

Шампионска лига: Интер - Челси, Милан - Манчестър Юнайтед
Жребият за осминафиналите на Шампионската лига нареди два грандиозни сблъсъка в първата фаза на директните елиминации. Интер ще приеме Челси, докато Милан ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед при завръщането на Дейвид Бекъм на „Олд Трафорд".
 
Интер и Челси се срещнаха по време на лятната си подготовка в САЩ. Тогава лондончани надиграха Интер с 2:0 в сблъсъка между старите познайници Карло Анчелоти и Жозе Моуриньо. Челси има за какво да съжалява през последните два сезона: загубеният финал срещу Юнайтед и повече от скандалният полуфинален двубой срещу Барселона миналия май. Интер се установи като тимът, който диктува темпото в Серия А през последните години, но все още не успява да се установи като доминантен фактор в Европа. 
 
Юнайтед и Милан за последно се изправиха един срещу друг в полуфинала през сезон 2006/2007. След 3:2 на „Олд Трафорд" "червените дяволи" преживяха ужасяваща нощ на "Сан Сиро" на 2 май, когато след попадения на Кака, Кларънс Зеедорф и Джилардино "росонерите" се класираха за финала срещу Ливърпул с общ резултат от 5:2.
 
Шансът събра четири от фаворитите за трофея в два бомбастични двубоя в тази все още ранна фаза на турнира. За наставника на Интер Жозе Моуриньо сблъсъкът срещу бившия му отбор Чесли ще бъде повече от емоционален. Димитър Бербатов и неговият Юнайтед ще имат нелеката задача да се изправят срещу втория най-успешен тим в Шампионската лига - Милан.
 
Късметът обаче се усмихна на настоящия шампион Барселона. Тимът на Пеп Гуардиола ще гостува на немския Щутгарт, който въпреки проблемите и слабите резултати в Бундеслигата успя да прескочи груповата фаза. Този уикенд Барса ще се опита да спечели шести голям трофей в рамките на 2009 г. на Световното клубно първенство в Абу Даби. На финала „блауграна” се изправя срещу Естудиантес.
 
Тимът с най-добра отбрана до този момент в лигата Бордо, чиито защитен вал е допуснал едва 2 гола ще гостува в първия си двубой на гръцкия Олимпиакос.
 
Два от най-успешните тимове в турнира за Купата на УЕФА ЦСКА Москва и Севиля се изправят в директен сблъсък за място на четвъртфиналите.
 
Отборът с най-силно нападение и най-резултатен играч Реал Мадрид с Кристиано Роналдо (6 гола в груповата фаза) гостуват на Лион.
 
Порто спечели последния си двубой с Арсенал на 10 декември 2008 г. с 2;0 и остави „артилеристите” на второ място в група „G”. „Топчиите" обаче достигнаха полуфинал, където бяха отстранени от Манчестър Юнайтед.  С бързия и комбинативен стил на игра, който двата тима практикуват срещата обещава да бъде повече от интересна.
 
Байерн все още изпитва трудности с намиране на истинското си лице под ръководството на Луи Ван Гаал, но убедителните резултати срещу Ювентус и Бохум загатват за правилна насока на работата. Фиорентина от своя страна направи изключително силен зимен сезон в груповата фаза, побеждавайки на два пъти английския Ливърпул и един път прекия си конкурент за първото място Олимпик Лион.  
 
Осминафиналните двойки са:
 
Щутгарт - Барселона 
 
Олимпиакос - Бордо
 
 ИНТЕР - ЧЕЛСИ
 
Байерн Мюнхен - Фиорентина
 
ЦСКА Москва - Севиля
 
Олимпик Лион - Реал Мадрид
 
Порто - Арсенал
 
 МИЛАН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД
Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки