Йоканович пак вдигна ръце: Левски се върна месец назад в развитието си+ВИДЕО

"Съдиите не са виновни, с такава игра не можем да обещаем много на феновете за дербито с ЦСКА"

Йоканович пак вдигна ръце: Левски се върна месец назад в развитието си+ВИДЕО
Славиша Йоканович смята, че Левски се е върнал месец назад в развитието си след много слабата и безидейна игра при 0:0 с Локомотив (Сф) на „Герена” в първа среща от 12-ия кръг на А група.

В самия край на мача съдията Христо Ристосков отмени гол на „сините” за нарушение на Макриев срещу Бранеков, а ситуацията доведе до ескалиране на напрежението. Сръбският мениджър на Левски обаче не вини съдиите, а само своите играчи:

„Съдиите не ги коментирам. Ние като цяло днес изиграхме слаб мач, липсваше ни организация, не стигахме доникъде. На добър път бяхме, а сега направихме крачка назад и се върнахме месец назад в развитието си. Не бяхме амбициозни и смели на терена, не показахме кураж да спечелим. Изглеждаше все едно нямаше план, с такава игра няма как да вървим напред, даже бяхме близо да загубим”, заяви разочарованият Йоканович след двубоя”.

Наставникът смята, че с подобна игра Левски не може да обещае нищо добро на феновете за вечното дерби с ЦСКА в следващия кръг.

„Мачът с ЦСКА знам, че е много важен за феновете и е най-голямото дерби в българския футбол. Знам какво означава дербито, но с футбола, който показахме днес, няма как да обещаем много на феновете. Направихме голяма крачка назад. Има 15 дни до мача с ЦСКА,  ако покажем такова лице с ЦСКА, няма какво да искаме от този мач. Следващият ни мач е след 7 дни и трябва да сме готови, но после трябва да сме много свежи срещу ЦСКА, защото знам, че в този мач падат глави и в него се раждат герои”, отчете Йока.

Той пое цялата отговорност за представянето на отбора, но заяви, че в момента това е реалността и до януари Левски ще може да разчита само на тези играчи.

„Когато играчите играят както те искат, а не както аз искам, това е моя грешка. Не очаквах да играем така, очаквах положителните резултати от последните седмици да ни позволят да тръгнем нагоре. Като им говоря и питам дали им е ясно какво искам от тях, те казаха, че им е ясно. Знам какво се очаква от мен, но аз не играя на терена. Днес не показахме на терена това, което работим на тренировки. Не съм доволен, това не може да бъде лицето на Левски. Това го виждам и аз, и всеки. Но това е Левски сега, с тези играчи ще бъдем до края на декември.

Наистина не изглеждахме като отбор, но това е реалността. Пак грешката е моя. Днес имаше милион грешки. Мислехме си, че победата едва ли не ще дойде сама, но това не се случва току така. Някои играчи описаха сами да решат мача, но сами, а не като отбор".

"Имахме големи проблеми да се връщаме в защита, след като сме атакували. Липсваше ни свежест в края на мача.  Трябваха ми по-свежи и по-високи играчи, затова направих тези смени", обясни идеите си през втората част Йоканович.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки