Явор Въндев пред Novsport.com: Цялата държава е в комбина с Лечков, БФС трябва да бъде преместен в Сливен

"Дуци като не си вземе заплатата навреме и плаче по два часа", избухна нападателят

Явор Въндев пред Novsport.com: Цялата държава е в комбина с Лечков, БФС трябва да бъде преместен в Сливен

Нападателят на Сливен и бивша звезда на Локо (Пловдив) Явор Въндев нападна ръководството на Сливен в лицето на Йордан Лечков и Дуци Симонович. Футболистът бе афектиран от това, че Арбитражният съд не му позволи да разтрогне договора си с клуба заради неизплатени заплати и избухна срещу двамата.

В интервю пред Novsport.com Въндев обвини Лечков, че е организирал всичко, за да не можа да скъса договора си със Сливен и заяви, че вероятно той е водил арбитрите по спора под Сините камъни. Освен това бившият стрелец на Локо (Пловдив) предложи, че е най-добре БФС да бъде преместен в Сливен, за да е по-удобно на Лечков да работи.

"Живеем в България и бедните нямат права. Предлагам да преместят БФС в Сливен, та да му е по-лесно на господин Лечков", започна Въндев.

„Продължавам да се боря, ще търся други начини. Още вчера казах, че на 99% няма да се върна в Сливен. Това е нереално, все едно живеем на друга планета - щом не можеш да разтрогнеш при четири неизплатени заплати и един транш. Иначе Арбитражният съд си измисля, че можем да разтрогнем и при една неизплатена заплата. Не знам защо въобще плащаме тази такса от 60 лв. на година да защитават правата ни”, възмущава се Въндев.

„Все още не съм видял решението и не знам какви са аргументите за него. Може би най-главният аргумент е, че Лечков е вицепрезидент на БФС. Снощи си мислех да предложа да преместят БФС в Сливен, та да му е по-удобно”, продължава футболистът.

„Постъпили са толкова нагло с нас – открили са ни сметки и уж са превели пари. Обаче когато отидохме да си изтеглим парите, там нямаше нищо. От банката ни обясниха, че има запор на сметките, докато ОФК Сливен не даде позволение да теглим нашите пари, които са на наше име. Досега в продължение на една година винаги са ни плащали на ръка, сега изведнъж решиха, че са направили договор с отбора плащането да става по банков път. Но явно и там са в комбина с Лечков. Явно цялата държава е в комбина с Лечков”, отсече нападателят.

„Ако трябва, шест месеца до лятото няма да играя, ще тренирам сам – за здраве, но няма да се дам толкова лесно. Търся единствено справедливост. Щом при четири неизплатени заплати не мога да разтрогна, не знам защо изобщо се правят тези договори и тези анекси. От август чакам да си получа парите, но не съм взел един лев оттогава”, признава той.

„Колкото до интервюто, което е дал днес господин Лечков – че съм изиграл само пет мача – за това нямам вина. Това е точно негова заслуга, защото според мен всичко е на лична основа. Още от преди той има нещо против мен”, коментира Въндев.

„Животът продължава, няма да легна и да умра. Ако трябва, ще дам всичките си пари, но искам да покажа на господин Лечков, че не е прав. Не може да казва, че на изпадащ отбор няма да плаща и че ние не сме си вършили работата. Всеки ден сме там, как да не си вършим работата. Той сам си измисля нещата и Арбитражния съд. Явно трябваше да си занесем документите при него, а не при онези трима съдии. Те сигурно са били една седмица там под „Сините камъни” в хотел „Империя” на лагер и са получили много добри инструкции”, заяви футболистът.

„Последният ни разговор беше на 10-и декември и тогава ни обещаха, че до Коледа ще получим всичките си пари. Когато се събрахме на банкет, никой от ръководството не дойде да ни пожелае весели празници, всички бяха сърдити. Самите отношения са пълна аматьорщина в Сливен”, каза още той.

„Явно ние, по-бедните хора, не можем да се борим, но това е защото живеем в България. Ако живеехме в някоя по-нормална държава, може би щяхме да можем да използваме правата си”, подчерта нападателят.

„Искам да кажа няколко думи и за Дуци, защото вчера излезе някакво интервю, че сме постъпили некоректно. Уважавам го като треньор и харесвам методите му на работа, но не му прави чест да говори така и да казва, че имаме да получаваме една-две заплати. Самият той като не си получи заплатата навреме и плаче там по два часа”, завърши Явор Въндев.

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки