Драгомир Окука: Левски няма да се даде без бой

Битката за място в Лига Европа ще е много тежка, смята треньорът на Локомотив (Сф)

Драгомир Окука: Левски няма да се даде без бой

Отново е пролет и Локомотив (Сф) отново се засили. Както миналата година по същото време, когато с идването на Мартин Камбуров направи голяма серия от победи и добра игра. Сега мина през Берое, Своге и Мездра. Следва бойкият Пирин, после идва ред на Левски. За треньора на "железничарите" Драгомир Окука голямата битка тепърва предстои. Сърбинът не смее да признае, че Локо мечтае за титлата, както тайничко го правят привържениците. Целта пред червено-черните е Лига Европа.

- Г-н Окука, миналата пролет Локомотив (Сф) направи впечатляващ старт и силна серия, сега отново три поредни победи. Докъде може да стигне отборът?
- Наистина бе добро начало за нас. Сега отново тръгваме добре, но ни трябва повече постоянство. Има още 11 мача, в които трябва да се представим максимално добре и да вземем колкото се може повече точки. Програмата е много тежка и всеки спад може да бъде фатален за целите ни.
- Привържениците тайно мечтаят за титла. Какво мислят по този въпрос треньорите и играчите на Локомотив?
- Реалностите са различни, на този етап нямаме цел да гоним първото място, въпреки че наистина сме близо. Идеята е да играем мач за мач, да трупаме точки. Задължително за нас е накрая да влезем в тройката, за да играем в Европа догодина. Оттам нататък колкото по-нагоре, толкова по-добре. Останем ли обаче извън евротурнирите, ще бъде провал за нас.
- Целта ви изглежда лесно постижима на пръв поглед. Левски е вече на пет точки зад Локомотив.
- В никакъв случай! Левски е голям отбор и съм сигурен, че няма да се предаде. Ще се бори със зъби и нокти за тройката, а на нас няма да ни е никак леко да си задържим позицията. Не само заради Левски, има и други отбори, които имат амбиции за евротурнирите - Славия, Черно море например. Така че очаква ни голяма битка.
- Локомотив е един от отборите, които най-много страдат заради здравословни проблеми. Стабилизирахте ли се в това отношение?
- Така е, имаше случаи, когато ми бе трудно да събера група за мач. Изключително важно е футболистите да са здрави. Непрестанните промени в състава заради контузии или наказания влияят зле на играта. Надявам се да се опазим от сериозни травми, за да не ни се усложни още повече борбата за европейска виза.
- Два червени картона в три мача, и все за защитници. Имате ли проблем в отбраната?
- Не мисля, че това е проблем. Картоните бяха по-скоро стечение на обстоятелствата. Освен това лично според мен Георги Марков и Дарко Савич не заслужаваха да бъдат изгонени.
- За сметка на това в нападение Локомотив е като машина. Мнозина определят така отбора заради Камбуров и Генков.
- Не мога да не съм доволен от тях, вършат си отлично работата на терена. Но не само те - виждате, че и Асамоа вкарва. Димо Атанасов и Данаил Митев, който чакаме да се завърне в игра, също са много силни. Хубаво е, че има такава конкуренция в отбора, вдига качеството.
- Предстои ви двубой с Пирин?
- Очаквам много тежък мач. Пирин е в страхотна форма, играе много силно и логично се изкачи нагоре в класирането. Видяхте какво направиха с Литекс. Трябва да сме много мотивирани и концентрирани, за да не ни сполети същата съдба.
- Как си обяснявате факта, че Пирин се раздели със звездите си, а продължава да върви нагоре?
- Това е грамотен отбор с изключително опитен треньор. Не мога да знам в подробности, но предполагам, че се дължи на Стефан Грозданов.
- Той познава отлично Локомотив (Сф), може ли да ви изненада с нещо?
- Не вярвам. Тук всеки знае всеки, трудно може да се стигне до някакви изненади. В крайна сметка най-важни са футболистите. Всичко се решава на терена от тях, който се представи по-добре, печели.
- Има ли опасност да играете срещу Пирин с мисълта за дербито с Левски?
- Готвим се и се настройваме за двубой с Пирин, подходът е различен. Три дни след това е мачът с Левски, така че имаме време да се подготвим и за него.

Вратарят на Локомотив (София) ще пренощува в разградската болница (ВИДЕО)

Александър Любенов бе изнесен на носилка от терена по време на мача с Лудогорец

Дончич: Тренирахме едно, а на мача се получи обратното

Треньорът на Локо (София) се оправда с многото кадрови проблеми

Първо в NS: Балъков фаворит за Локо София

Треньорската рокада все по-вероятна в "Надежда"

Локо София взе бивш таран на Сент Етиен

Маи идва в "Надежда" като свободен агент

Дончич се закани на Левски след отпадането за Купата

Треньорът на Локо (София) се надява тимът му да изненада "сините"

Спартак (Варна) шокира Локо (София) след дузпи и е първият 1/4-финалист за Купата (ВИДЕО)

Варненци бяха убедителни при наказателните удари

Черно море ще гони върха в „Надежда“

„Моряците“ гостуват на Локо Сф

Дончич: Щеше да е идеално да вземем точка от Лудогорец

Треньорът на Локо София призна класата на противника

Дончич след дебюта: Вече изглеждаме като отбор

„Това е двоен успех за нас“, каза новият треньор на Локо Сф

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки