"Виолетовите" не срещнаха трудности с Дженоа

3:0 за Фиорентина пред 25 543 зрители на „Артемио Франки”

"Виолетовите" не срещнаха трудности с Дженоа

Отборът на Фиорентина зарадва своите привърженици с категоричен успех над Дженоа - 3:0.

Мачът от италианската Серия „А” се игра на стадион „Артемио Франки” във Флоренция пред 25 543 зрители. Точни за „виолетовите” в двубоя бяха Мануел Паскуал, Алберто Джилардино и Кума Бабакар.

Фиорентина започна перфектно срещата. Отлична атака       по левия фланг в 6-ата минута, премина последователно през Паскуал, Джилардино, Гоби и бе завършена от Сантана – 1:0. Последва удар на Йоветич, но Амелия се справи.

След затишие от 20-ина минути, черногорският национал отново напомни за себе си, но не бе точен. Монтоливо и Натали също пробваха късмета си, но не намериха целта.

През втората част нещата на терена не се промениха. „Виолетовите” атакуваха, а Дженоа се бранеше. За час игра, гостите от Генуа не отправиха нито един удар към вратата на Фрей.

В 73-ата минута главният съдия Чармине Русо отсъди наказателен удар за домакините, след като Амелия събори Йоветич. Джилардино не сгреши от бялата точка – 2:0.

В 80-ата Прандели извади Джила и на негово място в игра се появи Бабакар. Само 6 по-късно именно отправи хубав удар с десния си крак и Амелия за трети път извади коженото кълбо от мрежата си. До края нови голове не паднаха.

След този успех тимът на Чезаре Прандели има 41 точки и дели 8-ата позиция в подреждането с Наполи, докато Дженоа са 7-и с една повече.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки