Наполи спря Милан за Скудетото – 1:1 на „Сан Сиро”

„Росонерите” пропиляха куп положения и пропуснаха да се изкачат на първото място в Серия „А”

Наполи спря Милан за Скудетото – 1:1 на „Сан Сиро”

Отборът на Милан не успя да се възползва от поредната издънка на Интер и да оглави класирането в Калчото. „Росонерите” не успяха да победят тима на Наполи при домакинството си от 29-ия кръг на италианската Серия „А” и завършиха наравно 1:1. Домакините сътвориха куп положения за гол през втората част, но Морган Де Санктис се оказа непреодолима стена за нападателите на „росонерите”. Така разликата на върха се запази и Интер продължава да води с точка пред градския си съперник, а Роналдиньо не успя да си подари първо място за 30-ия си рожден ден. 

Милан започна по-силно срещата и в първите 10 минути не позволи на гостите да излязат от своята половина. Атаките на „росонерите” обаче така и не доведоха до нещо по-опасно и Наполи успя да открие резултата с първия си точен удар. Лавеци нахлу отдясно в наказателното поле, върна назад топката към Кампаняро, който вкара технично на опразнената врата, след като двама бранители на Милан се сблъскаха и събориха вратаря Абиати.



Минута след попадението на Наполи, Алешандре Пато отново почувства болки и бе заменен от Мансини. Гостите полетяха след гола и в следващите няколко минути на три пъти бяха близо до втори гол, но Абиати спаси по феноменален начин последователни удари на Лавеци, Куалярела и отново Лавеци.

Все пак се стигна до 25-ата минута, когато „росонерите” успяха да изравнят. Роналдиньо центрира в наказателното поле, където непокритият Пипо Индзаги стреля силно с глава и не остави шансове на Де Санктис – 1:1. Последваха нови силни минути за Наполи, но първо Куалярела не успя да уцели вратата с глава, а малко след това негов удар бе спасен от Абиати.



В 37-ата минута пък блесна геният на рожденика Роналдиньо, който се освободи от опеката на бранител в средата на терена, нахлу в половината на гостите, направи двойно подаване с резервата Мансини, след което стреля силно от дъгата, но топката попадна право в ръцете на Де Санктис. До края на полувремето не се случи нищо по-интересно и резултатът остана непроменен.

След почивката Милан излезе решен на всичко да вкара втори гол и пред вратата на Де Санктис започнаха да се редят положение след положение. Първо в 47-ата минута слаб удар на Мансини не затрудни стража на гостите, а малко след това Индзаги и Тиаго Силва се разминаха с остро центриране на Зеедорф.

В 59-ата минута Роналдиньо направи страхотен пробив от ляво, пусна пас към Индзаги, който засече с едно докосване от 2 метра, но Де Санктис спаси своя отбор от сигурен втори гол. В 70-ата минута пък прекрасна атака на гостите стигна до Куалярела, който стреля от воле от малкото наказателно поле, но Абиати скъси ъгъла и предотврати втори гол в своята врата.

Най-чистото положение за „росонерите” дойде в 74-ата минута, когато Зеедорф изведе Мансини сам срещу вратаря, но ударът на бразилеца попадна право в тялото на Де Санктис. Минута преди края на редовното време пък страхотен удар на Пирло от фаул бе спасен от стража на гостите, който се превърна в играч на мача. В крайна сметка резултатът остана непроменен и двата отбора взеха по 1 точка.

Така Милан пропусна да се изкачи на върха и остана втори в класирането с актив от 59 точки, на 1 зад лидера Интер и на 3 пред третия Рома. Наполи пък вече 8 поредни мача няма победа. Валтер Мацари и компания заемат 7-о място с 42 точки.

Милан – Наполи 1:1
0:1 Кампаняро 13’
1:1 Индзаги 26’

Милан: Абиати, Одо (Антонини 59’), Тиаго Силва, Фавали, Дзамброта, Фламини, Пирло, Зеедорф (Хунтелаар 80’), Роналдиньо, Пато (Мансини 14’), Индзаги

Старши треньор
: Леонардо

Наполи: Де Санктис, Грава, Кампаняро, Канаваро, Ринаулдо, Маджо (Досена 84’), Гаргано, Пациенца, Хамшик (Денис 87’), Лавеци, Куалярела (Чигарини 76’)

Старши треньор: Валтер Мацари

Жълти картони: Пирло, Фламини, Роналдиньо (Милан), Канаваро, Грава, Гаргано (Наполи)

Стадион
: „Сан Сиро”
 

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки