Батков: Вутов е пред трансфер в сериозен клуб

Собственикът на Левски сподели, че отборът е на крачка от раздяла със „синята” надежда

Батков: Вутов е пред трансфер в сериозен клуб
Собственикът на Левски Тодор Батков се срещна днес с Националния клуб на „сините” привърженици (НКП). На срещата в кантората на адвоката на ул. „Алабин” в София основната тема на разговори беше 100-годишнината на клуба и евентуалния трансфер на Гари Родригес в Лудогорец.

От НКП изявиха несъгласието си футболистът от Кабо Верде да премине в тима на шампионите и Батков се съгласи с тях. Собственикът на Левски обаче съобщи, че с отбора ще се раздели младата „синя” надежда Антонио Вутов, който е на крачка от трансфер в "сериозен отбор от много сериозно първеснтво".

„Гледахме календарната година, в която трябва да отбележим 100-годишнината и ако за другите клубове нещата преминават протяжно и рутинно, в Левски има емоции”, заяви Батков след срещата. „Днес имах среща с представители на НКП. Срещата беше по взаимно желание. Запознах ги с плановете, които имаме за зимната селекция, за футболисти, които възнамеряваме да трансферираме и за такива, които да освободим, без имена. Основната тема обаче беше 100-годишнината.”

„Информирах ги за ситуацията около Вутов. Имах няколко разговора с играча и неговия мениджър. Вутов изрази желание да бъде трансфериран в сериозен клуб от сериозно първенство. Имахме драма с него миналата година и фактически той бе пред заминаване, но се разбрахме. През есенния полусезон игра в доста мачове, отбеляза голове и бе наблюдаван от няколко клуба. В момента е пред финализиране на трансфер в сериозен клуб от много сериозно първенство”, каза още Батков.

"Сериозният отбор", за който говори собственикът на Левски, най-вероятно е италианският Удинезе, а за трансфера му се очаква "сините" да приберат около един милион евро. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки