Стефанов: Финансово нестабилните клубове трябва да бъдат вадени от елита

“Вижда се, че има има клубове, които се издържат по нечестен начин”, каза собственикът на Славия

Стефанов: Финансово нестабилните клубове трябва да бъдат вадени от елита

Финансово нестабилните клубове трябва да бъдат вадени от професионалния футбол в името на това да се запази феърплея и всеки отбор да играе за честта си.

 

Това предложение, ще внесе собственикът на Славия и един от най-новите членове в Изпълкома на БФС - Венцислав Стефанов.Той допълни, че ясно се вижда, че има клубове, които се издържат по нечестен начин, като отказа да назаве конкретни именна, защото са били “известни на всички”.


 “В Българския футболен съюз не е идеално, но не се ли промени начинът на мислине, ще се хвърля само прах в очите на хората. Трябва да се вземат мерки и финансово нестабилните клубове да бъдат вадени от професионалния футбол. Вижда се, че има клубове, които се издържат по нечестния начин. Колко ли са - поне 3, а може и 4. Вие (към журналистите) ги знаете много добре кои са. Когато нещата са очевадни, не очевидни, не може просто така да се стои. Шведски вратар казва "Абе какво става?!", после идва 7:0, 6:1, 8:0, а тук се мълчи. Не може да си завираш главата в пясъка, защото отзад остава голо”, коментира типично в свой стил босът на “белите”.


Стефанов каза още, че контролите на “някои” отбори по време на зимната подготовка са били съмнителни и допълни, че не може “веднага от масата след Нова година да станеш и да започнеш да играеш мачове по шортички”. 


 Президентът на Славия продължи да говори за редовонстта и законността в българския футбол, като засегна темата и с получаването на лицензи. Той подчерта, че ако лицензионната комисия си свърши както трябва работата не всички отбори ще получат лиценз, дори такива и от първата седмица на класирането.

 

„Сега ще предложа на моите колеги в Изпълкома, че всеки клуб, който е в елита, да представи банкова гаранция от поне милион и половина преди новото първенство. Да си плаща поне данъците и съдийските такси. Ако няма такава гаранция, няма смисъл да продължава”, закани се "белият" бос.



„Стойността в дълготрайни активи може да бъде заложена срещу един кредит от банката, ако те са толкова актуални. И с тези пари да си издържат клуба. Защото аз не вярвам, ако имат 20 декара ниви, някои от футболистите да иска да ги оре или да пасе кравите. Те искат да си хранят семействата”


“Славия е един от най-изрядните клубове в България. Никога не се бавят заплати, сметки и данъци. Всичко се изплаща навреме. Докато има такива, които по няколко милиона ги нямат за нищо. Трябва да се въведат мерки, защото не може едни глупаци да си дават парите, а други да щракат с пръсти и нищо да не се случва. Това не трябва да е само в А група, а в целия професионален футбол - както е и в Европа”, допълни Стефанов.

 

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки