Непримирим Лудогорец отстрани Лацио в невероятен спектакъл с 6 гола (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българският шампион стигна до 3:3 пред пълните трибуни на „Васил Левски” с гол в края на резервата Кишада

Непримирим Лудогорец отстрани Лацио в невероятен спектакъл с 6 гола (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец се класира за 1/8-финалите на Лига Европа, след като стигна до равенство 3:3 срещу Лацио на националния стадион „Васил Левски”.

Българските шампиони спечелиха с 1:0 гостуването си в Рим, а в четвъртък вечер спряха дъха на над 30 000 зрители в София и успяха на наваксат пасив от два гола, за да продължат към следващата фаза на турнира с общ резултат 4:3.

Треньорът на гостите Еди Рея направи цели 6 промени в състава, спрямо първия мач, но българският наставник Стойчо Стоев бе големият победител, след като в края пое риска и заигра с четирима нападатели, а една от резервите му – Жуниор Кишада, вкара изравнителното попадение две минути преди края на редовните 90.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!



Иначе мачът започна по най-лошия възможен начин – с гол на Лацио. Гостите откриха резултата веднага след изпълнението на центъра чрез 18-годишния Балде Кейта, който напредна по левия фланг на атаката и след рикошет, вкара топката в мрежата на Влади Стоянов.

Три минути по-късно юношата на Барселона отново застраши вратата на Лудогорец, но този път топката излезе в аут, а първата добра възможност за българските шампиони дойде в 18-ата минута, когато Марселиньо бе изведен зад гърба на отбраната, но точно преди да стреля, топката му бе избита.

Лацио отвърна секунди след това, когато Кейта сложи топката на глава на Кандрева, ала Влади Стоянов се намеси решително и улови.

В ответната атака Кайсара намери Марселиньо непокрит около точката на дузпата, но бразилецът не успя да улучи вратата с удар от въздуха.

В 26-ата минута Роман Безяк опита акробатично изпълнение, но ударът му със задна ножица бе спасен от Маркети. След вихреното начало на срещата темпото на игра спадна и от 30-ата минута до края на първото полувреме не се стигна до нови опасности пред нито една от двете врати.



На почивката промени в двата състава нямаше, а веднага след нея Марсиньо проби добре и стреля от границата на наказателното поле, но шутът му бе блокиран. Последва неразчетено излизане на вратаря на римските „орли” Федерико Маркети, от което обаче Мисиджан не се възползва.

Лацио нанесе своя удар в 54-ата минута, когато Михаил Александров загуби топката пред наказателното поле на гостите и им позволи да осъществят бърза контраатака чрез Онази. Той пробяга половината терен и изведе Андрес Переа сам срещу Влади Стоянов, а 21-годишният колумбиец преодоля хладнокръвно българина и вкара за 2:0.





Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев реагира мигновено и замени Михаил Александров със зимното попълнение Луму. Това изостри атаката на българските шампиони и в 64-ата минута Роман Безяк нацели страничната греда.

Три минути по-късно обаче словенецът вкара „дежурното” си попадение. Това стана след чудесен пас на Ешпиньо, който го изведе в наказателното поле, а след удара на словенеца топката се отклони от тялото Биава и влезе в горния ъгъл на вратата.

Последва силен натиск на Лудогорец и оживление сред публиката.



Така се стигна до 78-ата минута, в която Христо Златински отправи хубав далечен удар и Федерико Маркети първоначално улови, а после изпусна топката и тя падна около голлинията. Реферите обаче взеха най-доброто възможно решение – гол за Лудогорец!











Радостта на българите бе твърде кратка, защото те направиха две бързи грешки след изравнителното си попадение. Резервата Мирослав Клозе не се възползва от първата, но при втората Билия изкочи зад гърба на отбраната и стреля. Влади Стоянов отрази удара му, но Клозе нямаше как да сбърка при добавката и отново даде преднина на Лацио – 3:2.



Лудогорец обаче не се предаде и дори заигра ва банк, тъй като Стойчо Стоев извади бранителя Мантула и го замени с Кишада.

Бразилецът пък се оказа златната резерва на домакините, защото 4 минути след влизането си в игра ги класира за 1/8-финалите на Лига Европа. 28-годишният нападател се възползва от една силно изритана топка от Влади Стоянов в 88-ата минута и успя да прехвърли вратаря на гостите за 3:3.

Така разградчани осъществиха истински подвиг и ще играят в 1/8-финалите с победителя от сблъсъка Динамо (Киев) – Валенсия.





























ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки