Баждеков: Ще има още трансфери

Сърмов и Хичо продадени на Касъмпаша за около 1 млн. евро

Баждеков: Ще има още трансфери

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков бе видимо доволен от трансферирането на Сърмов и Димитров в турския Касъмпаша. Той бе любезен да говори за Дарик радио относно актуални въпроси, свързани с клуба.

„Може да се каже, че е завършен трансфера на двамата футболисти от Левски в Касъмпаша, заяви Баждеков. Още в понеделник бе подписан договора между двата клуба, остава футболистите да подпишат и персоналните си договори.”

Много се спекулира около сумата, за която са продадени двамата - от 500000 евро до 1.5 милиона евро. Баждеков не пожела да каже конкретна сума, за която двамата са продадени.

„Няма да цитирам конкретна сума, категоричен е Баждеков. Ако мога да ви ориентирам, някъде около средата около споменатите от вас суми. Запазваме 15 % от последващи техни трансфери, което е добре за нас. Надявам се да продължим партньорството си с този клуб и в бъдеще.”

Що се отнася до продължителността на контрактите, то Баждеков пак не бе категоричен. Той каза, че това е въпрос на лични договорки на двамата, но продължителността ще е или 4, или 5 години. Той каза, че условията за двамата са много по-добри от тези в Левски, а и за клуба, така че нямало как да бъдат спрени.


Мисля че това е един успешен трансфер за нашия клуб, каза Баждеков. С него се дава възможност за Левски да изпълни своите задължения по плащания. Да мислим евентуално за привличане на нови футболисти с част от тези ресурси”.
Баждеков е откровен, че Левски в момента не може да си позволи трансфери като тези от преди 4- 5 години в рамките на 500000 евро и нагоре.
 
„Не. Аз не мисля, че е възможно, откровен е „синия” бос. Пък и това не е нагласата на ръководството. В момента има огромно предлагане на играчи свободни агенти. Нашата задача е с минимални ресурси да привлечем най-подходящите и най-добрите, които могат да се вземат на този етап с тези финансови възможности, които сме предвидили за селекция.”

Ще има още продажби на футболисти, но преди да станат факт Баждеков не иска да се ангажира с обявяването им. Той се надява, че Левски ще е финансово осигурен за участието си в евротурнирите. Осигурени са лагерите в Правец и Австрия.

„Надявам се да се подготви отборът, заяви Баждеков. Осигурени са два лагера в зависимост от финансовото ни състояние.
Надяваме се да е достатъчно за този етап от Лига Европа, в който попаднаха. Ако имахме по- голям шанс, за по-доходоносен турнир може би щяхме да инвестираме повече пари. Това са ресурсите, с които разполагаме и с тях ще гоним целите, които имаме”.

Финансовият директор призова органите да походят еднакво към всички отбори при лицензирането им.

„Аз не считам, че проблемът с терена е толкова драматичен. Смятам, че се създаде изкуствено напрежение. Използва се тази неприятна ситуация, която се случи с терена, но теренът ни е почти възстановен от щетите, която нанесе заразата върху него.”

„Сигурен съм, че за първите мачове теренът ни ще бъде най-добрият в България. Засега не сме имали проблеми с лицензирането. Не се притесняваме. Знаем нашите слабости и нещата, които трябва да направим по нашия стадион. В зависимост от ресурсите ще започнем да оправяме тези неща”, сподели финансовият директор на Левски.

„Относно другите параметри нямаме никакви притеснения. Задължения към 31 декември нямаме към никого. Надявам се, че ще се подходи принципно към всички, а не да се приемат компромиси. Не е справедливо едни да са коректни платци, а другите да заделят парите за друго. Отлагането на нещата задълбочава проблемите, а не ги решава.”
НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки