Ямбол изненада още един от фаворитите в НБЛ

Айзея Уилямс бе най-резултатен за успеха с 20 точки

Ямбол изненада още един от фаворитите в НБЛ

Ямбол изненадво победи един от фаворитите за медали в мъжкото ни баскетболно първенство. Тимън на Иван Чолаков се наложи с 87:78 при гостуването си на Рилски спортист. 

 
Поражението прати домаакините на четвърто място в класирането преди третото завъртане с баланс 9-7. С победата си днес гостите направиха услуга и на Балкан. Вицешампионите остават на третата позиция с 10-6. Ямбол е седми с 6-10.
 
Гостите дръпнаха в резултата след серия от 11-1, а в края на първата част водеха с 25:17. През втория период тимът на Иван Чолаков поддържаше аванса си, но в края на полувремето домакините намалиха до 38:40.
 
Забивка на Малик Диме възстанови равенството веднага след паузата, но Ямбол отвърна с девет безответни точки и отново се откъсна напред. Подемът в играта на гостите продължи. Четири минути преди края на частта те поведоха с двуцифрена разлика за първи път в мача след силни изяви на Стоян Петков. Рилски спортист все пак успя да стопи част от разликата и преди заключителната четвърт изоставаше с 55:62.
 
През последната част Ямбол поддържаше аванса си. Домакините се доближиха на 4 точки, но нямаха сили за пълен обрат. Съперникът им отново увеличи аванса си и спечели убедително.
 
Айзея Уилямс бе най-резултатен за успеха с 20 точки, като той направи и 9 асистенции. По 19 точки добавиха Стоян Петков (12 борби) и Станислав Говедаров. Никола Джурич отбеляза 10 точки.
 
За Рилски спортист Мартин Маринов вкара 18 точки. Димитър Маринчешки наниза 15, с 13 точки и 11 борби е Джейлън Дженкинс, Юджийн Харис има 11, а с 10 е Златин Георгиев. С 9 точки и 13 борби завърши Малик Диме.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки