Манчестър Сити на полуфинал след знаменит обрат в мрачен Уелс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Две спорни съдийски решения помогнаха на „гражданите“ за успех с 3:2 срещу Суонзи за ФА Къп

Манчестър Сити на полуфинал след знаменит обрат в мрачен Уелс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Сити успя да стигне до паметен обрат и спечели с 3:2 гостуването си на Суонзи, макар да изоставаше с 0:2 до 69-ата минута на мача от четвъртфиналите за ФА Къп.

Тогава „гражданите“ изравниха, след което получиха доста спорна дузпа и изравниха резултата с много късмет, а две минути преди края Серхио Агуеро вкара, макар да бе в засада, за да донесе успеха на своите.

Домакините, които се намират в средата на таблицата в Чемпиъншип, изненадващо започнаха по-силно срещата и в 20-ата минута получиха дузпа, след като Фаибан Делф препъна Робъртс в наказателното поле и Андре Маринър даде дузпа за Суонзи. 

Мат Граймс не сгреши от бялата точка даде аванс на "лебедите", а в 29-ата минута бившият футболист на гостите Берсант Селина завърши хубава атака с параболичен изстрел и домакините сензационно поведоха с 2:0.

След това Сити опита да върне поне едно попадение, но удар на Бернардо бе спасен от стража на „лебедите” в 32-ата минута, а малко по-късно Суонзи като по чудо не допусна попадение, след като топката се разходи по голлинията след рикошет в стража на домакините.

Очакванията бяха Сити да започне много силно второто полувреме, но вместо това „гражданите” трудно стигаха до голови шансове в първите минути след почивката.

Пеп Гуардиола взе спешни мерки и пусна в игра Рахим Стърлинг и Серхио Агуеро, а това се оказа решаващо.

В крайна сметка Сити успя да се върне в мача едва в 69-ата минута, когато именно Агуеро задържа топката в наказателното поле и намери Бернардо Силва, а португалецът с майсторски външен фалц намали на 1:2.

В 77-ата минута Стърлинг падна в пеналта и Сити малко пресилено получи дузпа. Кун Агуеро стреля в гредата, но имаше късмет, защото топката да се удари в крака на вратаря Нордфелд и влетя в мрежата му – 2:2.

Последва натиск на гостите и няколко опасни положения за тях, като в един т случаите стражът на Суонзи показа страхотен рефлекс и блесна с двойно спасяване. 

Две минути преди края на редовните 90 обаче той бе безпомощен, защото намиращия се в засада Серхио Аугер плонжира ниско и с глава направи обрата пълен – 3:2, за да прати „гражданите“ на полуфиналите.

В тях ще играе и отборът на Уотфорд, който по-рано днес победи у дома Кристъл Палас с 2:1, а останалите два тима ще станат ясни след сблъсъците Уулвърхемптън – Манчестър Юнайтед и Милуол – Брайтън. 

Суонзи – Манчестър Сити 2:3
1:0 Граймс 20
2:0 Селина 29
2:1 Бернардо 69
2:2 Агуеро 78', дузпа
2:3 Агуеро 87

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Суонзи: Нордфелд, Робъртс, Ван дер Хоорн, Картър-Викърс, Граймс, Фултън, Селина, Байърс, Дайър (61 – Асоро), Джеймс, Раутлидж;

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Отаменди, Лапорт, Делф (58 – Зинченко), Гюндоган, Давид Силва, Бернардо Силва, Сане (58 – Стърлинг), Марез (64 – Агуеро), Жезус;

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки