Рома се отдалечава от Шампионска лига след нулево реми

"Римските вълци" направиха 0:0 със Сасуоло, може да бъдат изместени и от Топ 6

Рома се отдалечава от Шампионска лига след нулево реми

Преди началото на сезона играчите и ръководството на Рома афишираха високи амбиции, особено след като миналата кампания играха на полуфинал в Шампионската лига. Но с представянето си не просто не успяха да ги защитят, но са на път и да се простят изцяло с участието си в евротурнирите.

"Вълците" гостуваха на Сасуоло в мач, в който победата беше повече от задължителна за тях. Но след куп пропуски стигнаха само до нулево равенство и Топ 4 става все по-отдалечен мираж, а изпадане от Топ 6 - все по-реална алтернатива.

"Джалоросите" бяха по-активният тим и търсеха повече попадението, което е и нормално с оглед на факта, че съперникът им отдавна не играе за нищо и просто доиграва първенството. И въпреки това коравият тим на "неравердите" не се поддаде и устиска нулевото равенство, което беше единствено и само за чест.

Първата част беше по-равностойна и в нея нямаше чак толкова положения. Ченгиз Юндер и Един Джеко пропуснаха за гостите, докато Доменико Берарди не се възползва от най-чистата ситуация за Сасуоло в началото на битката.

Най-чистото положение през първата част дойде в самия ѝ край. В продължението Жереми Бога се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле, но прекрасното му изпълнение, летящо към долния ляв ъгъл на вратата, беше отразено от стража.

След почивката Рома вдигна оборотите и имаше страхотна възможност да открие в 57-та минута, когато Стефан ел Шаарауи се оказа на изгодна позиция в пеналтерията, но изстрелът му мина буквално на няколко сантиметра встрани от вратата.

Само три минутки по-късно Един Джеко беше още по-близо до попадението, след като стреля мощно от границата на наказателното поле, но този път дясната греда се оказа най-верният помощник на вратаря на домакините и попадение пак нямаше.

"Вълците" треснаха гредата и за втори път, като четвърт час преди края Джъстин Клуйверт нямаше щастието да се разпише, като този път разтресе лявата греда. Така статуквото се запази до края и двата тима се оттеглиха без да си отбележат гол.

Така Рома остана с 63 точки на седмата позиция, на две зад четвъртия Аталанта, който обаче още не е изиграл мача си от 36-ия кръг с шампиона Ювентус. Седмият Торино, който играе с изпадащия Емполи, е с 60 точки и диша във врата на римляните, стремейки се да ги измести и да ги изхвърли от евротурнирите.

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки