Живко Желев: Виждам градация в представянето на отбора

Вижте подробности

Живко Желев: Виждам градация в представянето на отбора

"Вярно е, че закъсняхме малко със започването на самия старт на подготовката. Опитваме се да наваксаме. Изиграхме четири контролни мача, в които радващото е че имаме градация", заяви треньорът на ФК Ловеч Живко Желев преди днешната тренировка на отбора. 

Ловешкият клуб загуби четвъртата си контрола от началото на подготовката си от израелския Макаби (Петах Тиква) с 0:1 снощи. Преди това тимът отстъпи със същия резултат на Спартак (Плевен) и Янтра (Габрово) и надигра с 3:0 Севлиево. 

Последната проверка на ловчалии преди новия сезон ще бъде в събота (13 юли) в Горна Оряховица срещу местния Локомотив.

"В първия мач със Спартак (Плевен) ни липсваше динамиката, но след 7-8 дни тежки тренировки това беше обяснимо. След това вече с Янтра отборът изглежда по съвсем друг начин. Със Севлиево успяхме да вкараме три гола. Вчера вече се сблъскахме с действителността - с европейски начин на мислене и на провеждане на мач. Имаше позитивни неща, но имаше и неща, върху които трябва да работим.  Не е тайна за никой, че ще е трудно, защото отборът наистина е чисто нов. Футболистите, които са останали, трябва свикнат и да се съобразяват с изискванията на новия треньор. Оптимисти сме и мисля, че ще успеем", заяви Желев. 

По думите му продължава да се търсят нови футболисти. В момента с отбора тренират 18 полеви играчи и трима вратари. Желев каза, че както треньорите, така и състезателите вече имат подписани договори с клуба.

"Ние не сме спирали да търсим нови попълнения, даже някои футболисти си тръгнаха. Имаме нужда още на 2 позиции от нови състезатели. Залагаме повече на млади футболисти, които искат да се развиват", добави треньорът.

Той заяви още, че основната цел на отбора ще е запазване на мястото му във Втора лига и призова феновете за подкрепа.