Красимир Балъков в игра с екипа на Черноморец - Бургас

Това стана на тренировката в четвъртък, когато за пръв път от началото на подготовката старши треньорът се включи в двустранната игра. Играчите се разделиха на два отбора – от „по-опитни” и „по-млади” футболисти, като Балъков игра за „старите пушки"

Красимир Балъков в игра с екипа на Черноморец - Бургас

Това стана на тренировката в четвъртък, когато за пръв път от началото на подготовката старши треньорът се включи в двустранната игра. Играчите се разделиха на два отбора – от „по-опитни” и „по-млади” футболисти, като Балъков игра за „старите пушки”.

След негови брилянтни пасове паднаха няколко от головете, а „старите” победиха с изразителното 5:2. Магическият халф бе близо до попадение, но предпочиташе да раздава пасове, които бяха оползотворени от неговите съотборници в играта. „Младите” също имаха удобни положения за гол, но припряност в решителните моменти както и респект, попречиха на по-точните им отигравания при създадените голови ситуации.

След мача футболистите и от двата отбора говореха помежду си, не толкова за резултата, а за това че с кондицията и подвижността си, с безпогрешния си поглед върху действията на терена, новият старши треньор спокойно може да получи картотека и да се превърне отново в един от най-добрите полузащитници в елитната ни група.

Футболистите на „акулите” тренират на две групи

По-голямата група е съставена от играчите, които започнаха подготовката си в началото на седмицата и вече са свикнали със сериозните натоварвания, които им налага новият треньорски екип. Тази основна група пробяга няколко обиколки на терена в Поморие, след което играчите направиха кросово бягане по крайбрежната алея. След края на асфалтираната част, играчите, водени от Красимир Балъков се пуснаха по пясъка на залива, където също навъртяха внушителен километраж.

След това те се върнаха по обратния път като поддържаха завидно високо темпо, наложено от старши – треньора, който бе в челото на колоната.  В края на тренировката всички футболисти се събраха в залата на стадиона, където в продължение на 40 минути изпълняваха различни упражнения за гъвкавост и координация, задавани отново от Балъков.

Втората група, която включваше новите футболисти, присъединили се снощи към лагера бе поверена на помощник - треньора Йончо Арсов. Играчите бягаха в малко по-спокойно темпо и на по-кратка дистанция в сравнение с останалите си колеги, но след края на заниманието споделиха, че натоварванията са съвсем нормални за началния етап на подготовката и те се справят без проблеми с тях. Двете групи се събраха на стадиона в Поморие, след което заедно изпълняваха упражненията в спортната зала.

 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки