Прокуратурата обвини Томов за длъжностно присвояване и документни престъпления в размер на 36 млн. лв.

Прокуратурата е повдигнала обвинения на президента на футболен клуб ЦСКА Александър Томов за длъжностно присвояване и документни престъпления, съобщи прокурорът Борислав Джамбазов. Общите щети са за около 36 млн.лв. Обвиненията са две - за присвояване на средства от футболен клуб ЦСКА и за присвояване на средства от "Кремиковци" АД. Александър Томов в момента е в Англия.

Прокуратурата е повдигнала обвинения на президента на футболен клуб ЦСКА Александър Томов за длъжностно присвояване и документни престъпления, съобщи прокурорът Борислав Джамбазов. Общите щети са за около 36 млн.лв. Обвиненията са две - за присвояване на средства от футболен клуб ЦСКА и за присвояване на средства от "Кремиковци" АД.  Александър Томов в момента е в Англия.

 

Освен Томов, за същите престъпления са обвинени и бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов, директорът на фирма "Финметал" Божко Бонев и членът на управителния съвет на "Кремиковци" АД Иван Иванов, каза още Джамбазов. Той добави, че делото е било получено днес от Националната следствена служба, като следователите са изразили мнение за предаване на съд на четиримата обвиняеми. Ако се докаже вината на четиримата, наказанието, което могат  да получат, е от 10 до 20 години затвор, заяви Джамбазов.

 

Той отрече собственикът на "Кремиковци" АД и ЦСКА Прамод Митал да е разпитван, като уточни, че делото е приключено и повече обвиняеми няма да бъдат привличани.     Прокурорите, които работят по случая, ще имат около месец, за да формират окончателно обвинението, добави Джамбазов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки