Сергей Фьодоров стана най-резултатният руски стрелец в историята на НХЛ

Сергей Фьодоров, отбелязал две попадения във вратата на „Далас Старс” за своя „Вашингтон Кепитълс” в мач от редовния шампионат на Националната хокейна лига, стана най-резултатния руски хокеист в историята на НХЛ.

Сергей Фьодоров стана най-резултатният руски стрелец в историята на НХЛ
Сергей Фьодоров, отбелязал две попадения във вратата на „Далас Старс” за своя „Вашингтон Кепитълс” в мач от редовния шампионат на Националната хокейна лига, стана най-резултатния руски хокеист в историята на НХЛ. Фьодоров, който се състезава в НХЛ от 1990 г., разполага с 475 точни попадения, подобри предишното върхово постижение на Александър Могилни от 473 гола.
В класацията за най-резултатни хокеисти в НХЛ за всички времена Фьодоров заема 48-ма позиция. Оглавяващ списъка е легендарният канадски нападател Уейн Грецки с 894 попадения.
Руснакът има 1204 изиграни мача в хокейната лига на Америка, най-много от всички руски състезатели. От 1990 до 2003 г. играе за „Детройт Ред Уингс”, с които печели Купа Стенли три пъти. От 2003 до 2005 г. се състезава за „Анахайм”, а след това в продължение на два и половина сезона за „Колумбус”. От февруари 2008 Фьодоров е част от отбора на Вашингтон.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки