Кайри Ървинг шокира всички: Земята е плоска

"Истината е пред нас, просто трябва да бъде потърсена"

Гардът на шампиона в НБА Кливланд Кавалиърс Кайри Ървинг направи шокиращо признание, че вярва, че Земята е плоска.

Ървинг, който в неделя ще вземе участие в Мача на звездите в Лигата, бе гост в радиопредаването "Road Trippin'" заедно със съотборниците си Ченинг Фрай и Ричард Джефърсън.

Малко след 12-ата минута на предаването Фрай попита съотборниците си дали вярват в съществуването на извънземни. Ървинг заяви, че не само вярва в тях, но и добави, че е сигурен, че Земята е плоска, а не кръгла, както е установила науката още преди векове.

"Това дори не е конспиративна територия. Земята е плоска", заяви той.

Според него има групи от хора, които искат да убедят останалите в обратното - че Земята е кръгла.

"Истината е пред очите ни и те ни лъжат. Учили са ме, че Земята е кръгла. Но ако наистина мислите за нея като за един голям пейзаж и начина, по който пътуваме и по който се движим, може ли да си представите, че се въртим около Слънцето и всички планети са подравнени, въртящи се в специфични дни и стоящи перпендикулярно, тогава какво се случва с тези планети?", продължи той.

В този момент невярващият Джефърсън го попита как може да поставя думата "плането" в цитат, на което Ървинг отговори:

"Защото всичко, което се праща в Космоса, или което казват, че пращат, не се връща обратно. Няма никаква конкретна информация освен тази, която те ни предоставят. По този начин те поставят в ситуация, в която са избрали в какво да вярваш и в какво да не вярваш. Истината е пред нас, просто трябва да бъде потърсена", добави Ървинг.

Думите на 24-годишния баскетболист бързо се превърнаха в сензация в интернет пространството и в поводи за шеги със знанията на Ървинг, който между 2010 и 2011 година учи в университета "Дюк".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки