Щефан Мачинер бе задържан от австрийските власти

Спортният мениджър Щефан Мачинер бе задържан от австрийските власти по подозрение за снабдяване на спортисти със забранени вещества. 34-годишният треньор бе арестуван в родината си след като се завърна от пътуване в САЩ

Щефан Мачинер бе задържан от австрийските власти

Спортният мениджър Щефан Мачинер бе задържан от австрийските власти по подозрение за снабдяване на спортисти със забранени вещества. 34-годишният треньор бе арестуван в родината си след като се завърна от пътуване в САЩ.

 
Едни от по-известните клиенти на Мачинер доскоро бяха най-добрата българска лекоатлетка Ивет Лалова, немският колоездач Бернард Кол и австрийската състезателка по триатлон Лиза Хютхалер.
 
Ивет Лалова опроверга да е била част от незаконната допинг програма на Мачинер: „Моите отношения със Щефан Мачинер са били единствено като между мениджър и атлет. Това с какви други спортисти е работил, и какви са били техните отношения не ми е било известно, и не ме е засягало професионално.”
 
Бернард Кол обаче си изпати за употребата на непозволените средства. След като завърши на престижното трето място в колоездачната обиколка на Франция, немецът бе дисквалифициран за срок от две години.
 
В края на този месец австрийската атлетка Лиза Хютхалер, която през 2008 г. бе дисквалифицирана за приемане на еритропоетин заяви, че неин основен доставчик е бил именно Мачинер.
Хютхалер поясни, че е заплащала по 20 хиляди долара за „добавките” на треньора си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки