Христолов продаде Ботев

Ботев вече е собственост на финансов консорциум. Това съобщи Би Ти Ви. Сделката по продажбата на "канарчетата" е била финализирана преди броени минути. Така беше удовлетворено най-голямото желание на феновете на отбора - скандалният досегашен президент Димитър Христолов да освободи отбора от присъствието си. Христолов е продал над 80 процента от дяловото участие на него и и съакционерите му от неговата фамилия на новия собственик.

Христолов продаде Ботев
Ботев вече е собственост на финансов консорциум. Това съобщи Би Ти Ви. Сделката по продажбата на "канарчетата" е била финализирана преди броени минути. Така беше удовлетворено най-голямото желание на феновете на отбора - скандалният досегашен президент Димитър Христолов да освободи отбора от присъствието си.
Христолов е продал над 80 процента от дяловото участие на него и и съакционерите му от неговата фамилия на новия собственик.
Както е известно, в последно време вървяха интензивни преговори за продажбата на един от най-популярните клубове в България. Досега обаче никой не можа да отгатне името на човека или компанията, която иска да закупи контролния пакет акции от сегашния президент Димитър Христолов. Спрягаха се различни имена - от енергийния бизнесмен Христо Ковачки, през директора на пловдивския панаир и собственик на Парк хотел "Санкт Петербург" Георги Гергов, соченият за бъдещ кмет на Пловдив Славчо Атанасов, кралят на хазарта, както е наричан в югоизточната ни съседка Турция бизнесмен Суди Йозкан, собственик на хотелите "Тримонциум" в Пловдив и "Принцес" в София, шведската фирма за мебели "Икеа" до шефа на НОВЕ Холдинг Васил Божков.
Досега в обръщение бяха пуснати поне 10 сериозни компании, които искали да придобият контролния пакет акции във футболното АД.
Новият притежател на клуба, както се предполага, ще осигури 3-4 милиона евро бюджет на година. С тези ресурси най-популярният клуб в Пловдив ще се опита отново да се бори за шампионската титла на страната, нещо, което не се е случвало от много години.
 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки