Иво Прокопиев не e новият собственик на Ботев, Христолов разиграва сценарий

Бизнесменът Иво Прокопиев е новият собственик на Ботев. Това съобщи в изявление до медиите говорителят на компанията „Алфа Финанс Холдинг” Боян Бакърджиев. Според източници на "Нов спорт" всъщност клубът най-вероятно не е продаден. Димитър Христолов се е опитал с последните си ходове да вдигне цената на клуба, като направи рязка промяна във водената от него политика.

Иво Прокопиев не e новият собственик на Ботев, Христолов разиграва сценарий
Бизнесменът Иво Прокопиев не новият собственик на Ботев. Това съобщи в изявление до медиите говорителят на компанията „Алфа Финанс Холдинг” Боян Бакърджиев.
Според него слуховете за продажба на пловдивския тим на Прокопиев нямат нищо общо с истината и категорично отрече в подобни слухове да има някаква истина. Така въпросителните около това кой е новият притежател на контролния пакет акции на Ботев се задълбочиха още повече. Почти цялата общественост в Пловдив смяташе, че Прокопиев е купувачът до момента, в който от „Алфа Финанс Холдинг” не отрекоха твърдението.
Представителят при преговорите между стария и новия собственик – Христо Андреев заяви, че и днес новият собственик няма да бъде обявен. По-рано в Пловдив се говореше, че прословутата пресконференция ще бъде от 18 часа и тогава ще се разбере кой е купувачът. Сега обаче такъв няма да бъде обявяван. Според източници на "Нов спорт" всъщност клубът най-вероятно не е продаден. Димитър Христолов се е опитал с последните си ходове да вдигне цената на клуба, като направи рязка промяна във водената от него политика. За това свидетелства още един документ.
От фондация „Бъдеще за професионален футболен клуб Ботев 1912” изпратиха писмо, в което заявяват, че са възмутени от разиграването на театрални сценарии, които имитират преговори и продажба на клуба от страна на сегашния собственик Димитър Христолов. „Подобни действия са присъщи само на хора без отговорност към клуба, играчите и феновете”, пише в декларацията.
Според фондацията друг кандидат купувач освен фондация „Бъдеще за професионален футболен клуб Ботев 1912” няма.
 
Част от „Бъдеще за Ботев” е и Иво Прокопиев. Неговата фирма „Алфа Финанс Холдинг” държи контролния пакет акции в редица фирми като „Софстрой” АД, летище Пловдив, „Дунавски индустриален парк” АД, Каолин АД, банка Скопие и др.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки