Дел Пиеро срази Реал на "Сантиаго Бернабеу"

Продължава победният ход на Ювентус, както в италианската Серия „А”, така и в Шампионската лига. Поредната жертва се казва Реал (Мадрид).

Дел Пиеро срази Реал на "Сантиаго Бернабеу"
Продължава победният ход на Ювентус, както в италианската Серия „А”, така и в Шампионската лига. Поредната жертва се казва Реал (Мадрид). В среща от група „H” на Шампионската лига Ювентус победи Реал (Мадрид) на „Сантиаго Бернабеу” с 2:0. В герой на вечерта за „старата госпожа” отново се превърна Алесандро дел Пиеро.

Двубоят в Мадрид започна по-добре за домакините, които упражниха териториален натиск, като създадоха няколко добри възможности за гол. Те не бяха реализирани от играчите на Реал и от това се възползваха гостите от Торино. След грешен пас на Гути в центъра на терена, Маркиони подаде към Дел Пиеро, той напредна и с удар извън границата на наказателното поле направи безпомощен Икер Касияс в 17-ата минута. След допуснатия гол, с невероятни пропуски пред Алекс Манингер до края на полувремето се отличиха Рууд ван Нистелрой, Серхио Рамос и Диара.

През втората част нещата на терена не се промениха – Реал атакуваше, Ювентус бележеше. Второто попадение за гостите беотново на Дел Пиеро. В 67-ата минута капитанът на тима изпълни блестящ пряк свободен удар, като за втори път опъна мрежата зад Касияс. След гола Бернд Шустер направи няколко смени, но те не дадоха резултат. Този път Дренте, Игуаин и Раул бяха неточни пред гола. Така Ювентус победи с 2:0 и спечели 6 точки от двата мача с „кралския клуб”.
 
Ювентус са лидер в класирането с 10 точки, а Реал остана с 6.
 
Класиране в група "H":
 
Отбор Мачове П Р З Г.Р. Точки
 
1 Ювентус                 4 3 1 0 7:3 10
2 Реал Мадрид        4 2 0 2 5:5 6
3 Зенит                       4 1 1 2 4:4 4
4 БАТЕ Борисов       4 0 2 2 3:7 2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки