Зенит надви БАТЕ в Минск с 2:0

Носителят на Купата на УЕФА и Суперкупата на Европа Зенит (Санкт Петербург) записа първа победа в Шампионската лига. Възпитаниците на Дик Адвокаат надделяха над БАТЕ (Борисов) в среща от група „H” с 2:0.

Зенит надви БАТЕ в Минск с 2:0
Носителят на Купата на УЕФА и Суперкупата на Европа Зенит (Санкт Петербург) записа първа победа в Шампионската лига. Възпитаниците на Дик Адвокаат надделяха над БАТЕ (Борисов) в среща от група „H” с 2:0. Двубоят се игра на стадион „Динамо” в Минск и бе препълнен до краен предел.

Мачът започна с добър изстрел на Шърл за гостите от Санкт Петербург, последвана от пропуск на Нехайчик за БАТЕ. В 34-ата минута Зирянов подаде отлично в наказателното поле на домакините, Погребняк овладя топката и я прати в мрежата на Веремко за 1:0. Футболистите на БАТЕ не се примираха с този развой на мача и до края на полувремето упражниха сериозен натиск пред Малафеев. Вратарят на Зенит направи изключителни спасявания след удари на Лихтарович и Кривец.

През втората част двубоят бе равностоен до 73-ата минута, когато за втори жълт картон от игра бе изгонен защитникът на Зенит Пюгриние. Футболистите на БАТЕ се опитаха да изравнят, но отново Малафеев се отличи с добри намеси. 14 минути преди края на редовното време, в игра за беларусите се появи българският нападател Владислав Мирчев. В 4-ата минута на даденото от съдията продължение, португалецът Дани проби по лявото крило, преодоля двама играчи на беларуския тим, навлезе в наказателното поле и пред погледа на вратаря Веремко вкара втори гол за Зенит.

След победата с 2:0 Зенит вече има 4 точки в групата, докато футболистите на Виктор Гончаренко са с 2.
Класиране в група "H":
 
Отбор Мачове П Р З Г.Р. Точки
 
1 Ювентус                 4 3 1 0 7:3 10
2 Реал Мадрид        4 2 0 2 5:5 6
3 Зенит                       4 1 1 2 4:4 4
4 БАТЕ Борисов       4 0 2 2 3:7 2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки