Кои са най-сигурните източници за мачове на живо в интернет?

Интернет пространството предлага изключително много варианти

Кои са най-сигурните източници за мачове на живо в интернет?

Медийните гиганти във всички страни ежегодно се опитват да затруднят достъпа на обикновения потребител до някои от любимите му удоволствия, излъчвани по малкия екран.

В това число засегнати са в особено голяма степен футболните почитатели, които постоянно се сблъскват с промени в условията си, включително въвеждане на допълнителни такси за достъп до новите спортни канали.

Мнозина не са съгласни с този медиен монопол над телекомуникационните услуги и не приемат добре идеята да увеличават разходите си, за да се наслаждават на любимия си спорт.

Интернет пространството обаче предлага изключително много варианти за следене на мачове на живо, а в следващите редове ще изведем някои от най-популярните и добре познати способи.

1. Безплатни лайвстриймове

Няма как да не започнем от средството, което вероятно е най-масово по отношение на бягството от платените канали на конвенционалните медии. Стриймовете с футболни мачове винаги са на една ръка разстояние и въпреки опитите за заличаването на много подобни сайтове, то футболните запалянковци знаят, че вероятно никога няма да бъде пресечена тази практика.

Стриймовете от този тип са напълно безплатни за своите потребители, но като всички услуги, които не включват парично заплащане, винаги има някои уловки. На първо място качеството на картината не винаги е удовлетворително. Става дума за излъчване посредством различни технически способи, но тъй като това е непозволен метод обичайно и крайната картина не е на желаното ниво. Не на последно място, самата издръжливост на връзката не винаги е достатъчно стабилна. Това особено важи за случаите, в които се стриймва голямо европейскo дерби, което се гледа от десетки хиляди потребители. Независимо от неудобствата това остава добра алтернатива.

2. Стрийм през сайтове за залози

Тук вече преминаваме към един полубезплатен вариант, който все пак в една или друга степен, макар и косвено, клони към платен. Става дума за живото излъчване на големите букмейкъри, които имат възможност да излъчват картина от повечето големи европейски мачове. Сред иноваторите в това число на българския пазар са efbet и Bet365.

За търсачите на евтина и изгодна оферта за гледане на футбол обаче това не е оптималният вариант. Условието да имаме достъп до прякото излъчване е да имаме регистрация при съответния букмейкър, а в допълнение да имаме и съответна наличност по сметката си – дори и тя да е в размер на 1 стотинка. Алтернатива е да имаме активен залог, който все още не е уреден.

3. Платени платформи

Стигаме и до изцяло платената опция. Това е за тези любители на определени международни телевизии, които например искат да чуят анализите на английските или германските специалисти по определени въпроси, вместо да чакат родните медии да отразят изказването. Този вариант, все пак, излиза най-неизгоден финансово, тъй като абонаментите обичайно надхвърлят като сума и конвенционалните телевизионни пакети, а за търсачите на добрите предложения това не е търсен ефект.

В това число може да имаме преди абонаменти за световният гигант Sky Sports, който може да бъде намерен на различни езици, не само на английски. Разбира се, подобна възможност има и по отношение на американските издания, например ESPN.

Както виждате, възможностите да разнообразим телевизионното си преживяване не са малко. Оттам насетне зависи единствено от приоритетите ви като потребители.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки