Фантастичен Локо (Сф) изпусна ЦСКА!

"Червените" слаби, отново на 4 точки от Лудогорец

Фантастичен Локо (Сф) изпусна ЦСКА!

ЦСКА и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в столичното дерби помежду им, което даде старт на тяхната кампания през пролетта. "Железничарите" изиграха много силен мач и напълно заслужено грабнаха точката на "Васил Левски".

ЦСКА започна срещата по-агресивно, но без да достига до чисти положения. В първите секунди центриране на Иван Турицов бе пресечно. В 4-ата минута Александър Любенов бе неубедителен при върната топка, но "армейците" не успяха да се възползват.

Три минути по-късно Симеон Славчев пусна елегантно извеждащо подаване към Димитър Митков. Нападателят остана очи в очи с Густаво Бусато, но стражът на "червените" излезе и спаси топката в ъглов удар.

В 15-ата минута Октавио даде страхотен извеждащ пас на Симеон Славчев, който се озова на върха на нападението. Бившият полузащитник на Левски остана сам срещу Бусато, който бе напуснал голлинията си и го прехвърли по много елегантен начин за 1:0.

ЦСКА натисна и успя да изравни много бързо. "Червените" с разписаха по много сходен начин. Амос Юга пусна дълъг въздушен пас към Георги Йомов, а той се възползва от неразчетено излизане на Любенов и го прехвърли за 1:1.

В 36-ата минута Иван Турицов измъкна топката до ъгловото флагче, след което комбинира с Георги Йомов, който проби отдясно, навлезе в наказателното поле, откри си пространство за удар, но прати топката право в ръцете на Любенов.

В 44-ата минута Яник Вилдсхут проби по лявото крило, след което последваха няколко поадавания между футболистите на ЦСКА пред наказателното поле на Локомотив. Топката достигна до Жеферсон стреля от далеч, но топката премина встрани от вратата.

Първата по-добра възможност през втората част се откри пред ЦСКА. В 52-ата минута Жорди Кайседо изведе по много добър начин Георги Йомов, който навлезе в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но Любенов успя да се справи и изби топката в корнер. Три по-късно Димитър Митков получи топката в наказателното поле и с гръб към вратата успя да я запази между двама противникови бранители. Нападателят върна към Вирджил Пинсон, който стреля опасно от границата на наказателното поле, като кълбото профуча на сантиметри над вратата на Бусато, който нямаше да има шанс да се намеси при точен удар.

Няколко секунди по-късно Вирджил Пинсон пое топката в наказателното поле след хубаво подаване на Селсо Рапосо, елиминира двама "червени" бранители и остана на идеална позиция, но ударът му бе неточен и равенството се запази.

Локомотив продължи да натиска, като достигна до най-чистото си положение през втората част в 68-ата минута. Тогава Симеон Славчев получи много добро центриране отдясно. Полузащитникът успя да натисне добре топката и да я насочи към вратата на ЦСКА, но Густаво Бусато успя да я избие в гредата.

В 86-ата минута на мача Бисмарк Чарлс получи подаване по лявото крило и опита да пробие, но бе цинично спрян от Селсо Рапосо. Бранителят на "железничарите" получи жълт картон, който бе втори за него и съответно бе изгонен.

 

Локо София - ЦСКА 1:1
1:0 Симеон Славчев 16
1:1 Йомов 20

Стартови състави:

Локо София: Любенов, Рапосо, Крачунов, Катсикас, Атанасов, Орачев, Кацаров, Октавио, Славчев, Митков, Виржил Пинсон

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Лам, Мазику, Жеферсон, Юга, Кери, Йомов, Вилдсхут, Кайседо

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки