Тити Папазов с остра реакция след дисквалификацията на Левски

"Безобразен казус, недопустимо", каза той

Тити Папазов с остра реакция след дисквалификацията на Левски

Треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов говори за решението отборът му служебно да загуби полуфиналната серия срещу Балкан Ботевград в НБЛ. Той обясни казуса с картотеката на Йордан Минчев и сподели, че утре ще организира пресконференция, на която ще изложи много факти за българския баскетбол.

„Безобразен казус, ще имаме официална прсконференция в петък. Недопустимо е за неплатена такса от 250 швейцарски франка да бъдем отстранени, при положение, че имаме официална картотека за Йордан Минчев. Той е контузен и ако по-рано бе оздравял, щяхме в рутинен мач да го използваме и да се усетим. Не е нищо умишлено. Бях принуден на 8 февруари под натиск на Рилски спортист и Балкан Ботевград вурху баскетболната федерация да платя 30 000 лева. Не ми бе разрешено да картотекирам играчи. На 8 март ми бе разрешено да картотекирам баскетболисти. Едва ли към тази сума 250 швейцарски франка са страшно значими“, заяви Папазов пред „Тема Спорт“.

„Не бяха тогава още картоетикирани Зейн Ноулс, Христо Захариев и Джош Паркър. Да, носим своята вина. Но толкова вина има и федерацията, която не е изискала тези пари, защото имаме разрешение от унгарската федерация да картотекираме Йордан Минчев. Остава само процедурата по заплащане. Бих бил съгласен с такова решение, ако федерацията е абсолютно еднаква към всички отбори. Към днешна дата, не мога да твърдя със сигурност, но може би само Рилски спортист, и това не може да се докаже, има отбори с много доказани неизпълнения. Най-показателен е примерът с Балкан Ботевград, който печели домакинство за Купата на България и до преди три дни не беше заплатил сумата, която е задължителна за съдийски такси. Ако бях президент на федерацията на мястото на г-н Глушков, също щях да направя компромиси. Защото са правени за всеки. Всички отбори са били във финансови проблеми. Те са извършени от г-н Глушков за доброто на баскетбола. Не знам защо точно решиха да го направят срещу нас след победата ни“, добави още той.

„Защо след третия мач? За мен е много странно. Не бях се усетил, но играчите ме подсетиха. Ако ни бяха уведомили, щяхме пак да обжалваме, но да останем в серията. Щяхме да спорим колко сме виновни или не, но имахме теоритичен шанс да продължим. Според моите играчи изчакаха умишлено за това решение. Изведнъж служителка на федерацията се е усетила, че дължим сумата. Защо не ни казаха преди дни, че трябва да платим тези 250 швейцарски франка, че иначе ще стане беля. Много странни неща има. Бях в шок и добре, че бяха играчите да анализираме това решение. Ако ние използвахме Данчо Минчев с измама, бих се съгласил. При нас има проспиване, но толкова е и във федерацията. Когато вината е обща, не можем да бъдем потърпевши само ние, защото ножа и хляба са в тях. Имаме чест и ще се борим за нея. Играчите ми смятат, че са умишлено ощетени с цел, в който ние представляваме заплаха. Това не е тайна. Ще кажа утре (б.а. днес) повече подробности как някои хора попаднаха във федерацията. Нещата ще придобият повече значение. Ще разкажа много неща за българския баскетбол, които съм премълчавал“, каза треньорът на Левски.

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

Дончич, Гилджъс-Александър и Йокич са номинирани за MVP на редовния сезон

Вижте всички номинации в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки