Михаил Вълчев разкри пред NOVSPORT какво е нужно на Левски

Сините имат сили и възможности да играят успешно и дълго в Европа

Михаил Вълчев е роден на 13 октомври 1956 г.. Той бивш български футболист, нападател. Клубна легенда на Левски (София), където играе между 1981 г. и 1986 г. За Левски записва общо 177 мача и 109 гола във всички турнири. Един от най-добрите реализатори на клуба за всички времена. През 1998 година като треньор на Левски печели купата на България. Във финалната среща Левски побеждава ЦСКА с 5:0.


Подготовката

Важно ще е как футблолистите на Левски ще се подготвят за новия сезон, а не къде ще тренират. Лагер у нас може да бъде значително по-полезен от такъв в чужбина. Разходите извън България ще са в пъти повече в сравнение с тези у нас. И преди години Левски се е подготвял на Боровец, а е тренирал в Самоков. Разстоянието от курорта до града не е толкова голямо, а има добри условия.
Мисля, че футболистите след успехите, които постигнаха от началото на годината, са амбицирани да направят отлична подготовка. Такъв лагер със сериозни натоварвания и тренировки ще им помогне след това в старта на новото футболно първенство.
Треньорите в Левски имат достатъчно опит и знаят как да подготвят футболистите си в тази кратка пауза между новото и старото първенство. Станимир Стоилов има добър екип, има разбирателство и единомислие между тях и нещата им се получават.
Левски няма да стартира подготовка с всички налични футболисти. Ще отсъстват извиканите в националните отбори. После тези играчи ще получат допълнително почивка и ще трябва да наваксват в движение.

Селекцията

Няма треньор в света, който да не иска селекцията му да е приключила до първата тренировка за новия сезон. До момента в Левски си осигуриха две нови имена - Ивелин Попов и Анте Блажевич от Хърватия. Вероятно Станимир Стоилов иска да вземе още може би двама или трима нови футболисти, за да вдигне качеството и конкуренцията в тима. Добре ще е за него, ако успее да завърши селекцията до началото на подготовката. Но пък, ако си добър футболист и дойдеш в края на подготовката, то пак ще си полезен на отбора си.
За мен Левски има нужда от нападател. Такъв, който ще вкарва създадените положения. Вероятно и това е най-важната позиция, в която Левски ще искат да се подсилят. На останалите постове в тима има достатъчно вариативност, нужна е още малко повече дълбочина. Ако няма нужните средства за привличане на качествени играчи, то в Левски ще се огледат в собствената си школа и ще развиват някого от талантите там.


Контролите

Резултатите в тези мачове не са от основно значение. Тук повече ще е от значение как ще се тренира, какви тактически тренировки и упражнения ще има. В съвремения футбол това е от голямо значение. Важното е да имаш физическа подготовка, но тактиката също има своето значение. Особено, ако срещу себе си имаш противници, които са опитни, обиграни и имат класа в отборите си.
За мнозина би било хубаво Левски да изиграе през паузата повече проверки с чуждестранни отбори. Но Левски ще обиграва отбор, ще пуска и повече от младите момчета, юношите. Затова е и по-добре да се играе срещу български състави. С тези съперници те ще могат да покажат повече от качествата си.

Евротурнирите

Рано е за крайни коментари и прибързани оценки, но този отбор на Левски израства всеки ден, всеки мач, всяка тренировка. Има сериозни предпоставки и аргументи да мислим, че сините могат да направят добро представяне в европейските клубни турнири по футбол. Всички в клуба го искат и работят, за да го постигнат. От Европа ще влязат свежи пари, които са жизненоважни за оцеляването, издръжката на клуба. Колкото повече кръгове в турнирите, толкова по-добре за Левски. Повечето левскари мечтаят за ново участие в групите на европейските турнири и мисля, че това е постижима цел.

Още от Интервютa

Халфът разкри в интервю дали може да се върне на “Герена”

„Изключително важна точка за нас“

"Изпадат отборите, които играха честно, част от шефовете искаха да изпаднем"

Вижте мнението му

„Мирослава Паскова е истински боец и оставя сърцето си на полето“, обосновава решението си селекционерът Лоренцо Мичели

„Александър Томаш изпълни целта и трябва да остане“

„Не знам кои разбирачи коментират, че ще се разхождаме на финала“

„Стига оправдания“, отсече бившият директор и футболист на „червените“

"Трябва да изпълним последната си цел"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки