Зума с мрачна прогноза пред NOVSPORT

Вижте какво каза той:

Христо Бонев - Зума, е легендарен футболист на Локомотив (Пд). Избиран е за играч номер 1 на Пловдив за ХХ век, три пъти е ставал най-добър футболист на България. От 1996 до 1998 г. е начело и на националния ни отбор по футбол, като го класира за световното първенство по футбол през 1998 г. във Франция. Почетен президент на Локомотив (Пд). Ето как Зума коментира ситуацията в националния тим на България пред NOVSPORT.

Ясен Петров

Селекционерът Ясен Петров направи всичко, за да може България да постигне добри резултати в тези мачове, в които той беше начело. Ясен няма никаква вина за тези резултати и този провал, който стана. Той даде възможност на много млади играчи да опитат късмета си в националния отбор. Няма по-добри футболисти в момента, които да бъдат извикани и да играят за представителния тим на България. За съжаление това е действителността на нашия футбол. Въпросът, който трябва да си зададат всички ръководители на родния футбол е, какво щеше да е, ако играят повече наши момчета в родните клубове. Трябва да обръщаме внимание на школите. Когато няма резултат, всеки един ръководител започва да търси играчи от чужбина. Има легионери, които наистина правят впечатление по българските терени, но има и други, които само спират развитието на футбола ни.

Гонзо

Дано сега Георги Иванов успее за този кратък период да промени психиката на тези момчета и да им вдъхне увереност. На Гонзо не му препоръчвам да поеме националния отбор за постоянно в този момент. Името му, което е изградил през годините, заслужава нещо по-добро.

Бъдещето

Нужно е да се направят коренни промени и след като минат тези две срещи за Лигата на нациите с Гибралтар и Грузия, да се съберат всички и да решат по какъв път да се продължи. По-добре да има нулеви години, но след това да дойдат резултатите. Не може да облечеш фланелката с герба на гърдите и да не ти трепне нещо отвътре. Грузинците ни победиха категорично, но не са направили нещо изключително срещу нас. Просто ние играхме безобразно слабо. Нашите играчи показаха, че не се вълнуват, те не се трогнаха от това, което стана на терена. Това е най-големият ужас.

Новият селекционер

Не мога да кажа кой трябва да е селекционел на България сега. Това го решават хората, които ръководят БФС. Димитър Димитров е опитен треньор, Николай Киров също показа с работата си, че е кадърен човек. Но който и да поеме представителния тим на България, скоро време няма да видим желания ефект.

Още от Коментари

Във Варна чакат още един нападател от чужбина до старта на първенството

Ако не беше Ганчев, ЦСКА нямаше да го има

Легендарният голмайстор вярва, че Левски може да отстрани ПАОК

Този отбор има по-голям потенциал от показаното до момента

Отборът стартира подготовка на 26 юни в Бургас

Не може да играеш за България и да си в психологическа криза

Сините могат да се оправят и с наличните футболисти, убеден е легендарният нападател

Жорди Кайседо трябва да бъде продаден, той няма качества да играе за нас

С този отбор е трудно да има нова "синя приказка", убеден е треньорът

Актуално

13:10 28/06 Димитров - Джонсън 6:4; 2:5 - отказване на Гришо
18:00 27/06 ЦСКА – Сепси 0:4
20:00 26/06 БЪЛГАРИЯ - Бразилия 21:25; 19:25; 22:25

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки