Гочето: ЦСКА може да обърне Сейнт Патрикс в реванша

Вижте мнението на легендата

Гочето: ЦСКА може да обърне Сейнт Патрикс в реванша

Последният треньор, донесъл дубъл на ЦСКА през 1997 г. - Георги Василев, изрази оптимизъм за реванша срещу Сейнт Патрикс в Лигата на конференциите след изненадващата загуба с 0:1 в София. Пред NOVSPORT Гочето анализира представянето на „армейците“ на Националния стадион.

„ЦСКА срещна доста сериозен противник със свой стил и облик – физиката и скоростта бяха на преден план. „Червените“ владееха повече топката, но си личеше, че основният проблем е създаването на голови ситуации срещу стабилни опоненти. И все пак игрово ЦСКА беше една крачка по-напред от Сейнт Патрикс, макар и да не създаде кой знае какви положения, но и пред собствената врата не допусна нещо опасно. Като за турнирен сблъсък 0:0 изглеждаше нелош резултат“, започна Гочето. „Неприятното е, че на върха на коментарите остана грешката на Асен Дончев - момче, което се развива позитивно и сега ще трябва да се пребори и всичко да отшуми. Грешката си е грешка, липсва му и опит, но тя не е условие за генерални заключения. В Дончев има още много хляб и му желая да намери дух и характер, за да се пребори най-вече със себе си и да не му тежи“, сподели бащински 75-годишният специалист.

Според Василев, ЦСКА е създал твърде малко в офанзивен план срещу Сейнт Патрикс. „Гарсес не успя да покаже головия си нюх, но „армейците“ страдат от липсата на централен нападател каквато решаваща фигура имаха през последните години - за последно Кайседо. Не решиха засега въпроса с липсата му. Понарушена е цялостната стиковка – Йомов беше контузен дълго, Матай все още не е в познатата форма отпреди контузията, Иван Турицов не игра заради травма и десният фланг не беше толкова активен. Саша Илич все още налучква състава и има още много работа“.

Все пак Василев вижда сили в 31-кратните шампиони за достигане на плейофа в ЛК. „Целта в реванша не е нереална – много често ЦСКА е правил обрати като гост. Не съм проследил статистиката, че българските отбори винаги отпадат след поражение вкъщи, но съм гледал „червените“ да стават краен победител именно срещу отбори с англо-саксонски стил, оставяли са диря на Острова. Напълно реално е да успеят – при по-разумна игра, повече задържане на топката и флексибилитет пред вратата на ирландците плюс фигура, която да реализира евентуалните ситуации. Очаквам Сейнт Патрикс да тръгнат по-агресивно на собствен терен, ще искат да затвърдят аванса си и това ще е удобен момент за контраатака. ЦСКА разполага с бързи футболисти и може би ще имат повече пространства. Нужен ще е стабилен блок в защита – Кох вероятно ще се включи, дано и Турицов се възстанови. Саша Илич със сигурност ще гледа да укроти амбициите на противника и да използва бързината на своя страна. Видно е, че Назон и Бамба все още напипват пулса на отбора, а Линдсет показа самочувствие и загатна за възможностите си, заради които е взет, но е рано за оценки при тях“, каза Гочето, който във вторник ще навърши 76.

Георги Василев не изключва двубоят на „Тала Стейдиъм“ да влезе и в продължения. „От двете злини, да изберем по-малката - тоест минусът да се компенсира и ЦСКА да спечели в редовното време с поне един гол. А впоследствие и да продължи напред.“

Гочето изрази увереност, че Левски няма да има проблем с малтийския Хамрун Спартанс и във втория мач на „Герена“. Със „сините“ той има 2 титли и 1 Купа на страната. „За Левски не съм се и съмнявал, че ще продължат напред и след колебливото начало накрая справедливостта възтържествува и по-силният отбор отбор победи. Със сигурност ще спечелят и реванша в София“, завърши Георги Василев.

Според букмейкъра 8888.bg Сейнт Патрикс е фаворит за продължаване в плейофите на турнира Лига на конференциите. Залогът за това събитие е с коефициент 1,45. Шансовете на ЦСКА да отстрани своя противник са оценени с 2,54. Мачът е в четвъртък от 21,45 часа българско време. 

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки