Майкъла: Разликата между Левски и ЦСКА е в мотивацията

Eто какво заяви той преди дербито днес

Бившият футболист и директор на ЦСКА – Георги Илиев, говори преди дербито с Левски. В първата част от интервюто с Майкъла говори за проблемите на „Армията” и наличието на два отбора с името ЦСКА. Във втората той се спря на честите треньорски смени при „червените”, а освен това сподели очакванията си за днешния сблъсък.

„Доволен съм, когато чуя, че треньорът участва в трансферите. Досега не съм чул от него да коментира пред журналистите, че той е искал някой от привлечените футболисти. Оттук идва тези 13-14 треньори, които са сменени. Те не участват в селекцията, работят с това, което им даваш. За мен Саша Илич работи добре и трябва да го оставят. Но много треньори минаха през ЦСКА, които работиха добре. Ние взимаме футболисти, една година ги съживяваме, връщаме ги във футбола и ги продаваме. Това е проблемът, а не треньора. Сменят се, а никакво развитие. Все втори. Сега ЦСКА играе добре, но се правят елементарни грешки”, коментира Илиев.

„Мъри Стоилов сега промени много неща в Левски. ЦСКА дава максимално, повече от това не могат. И накрая – 20 точки от Лудогорец. Това е срамно! За разлика от 20 точки с Лудогорец не трябва да взимат заплати. Трябва да си плащат, за да играят”.

“Разлика в двата отбора виждам единствено в мотивацията. При Стойчо Младенов като ги бихме шест пъти поред той ги мотивираше. Мъри Стоилов изсмуква максимално от отбора. С Наско Сираков в тандем ще имат сериозна мотивация в този мач. ЦСКА има много по-добри футболисти, но правят грешки в защита. Левски в нападение има интересни играчи. Два равностойни отбора, добри за българското първенство. Очаквам агресивен мач. В ЦСКА няма лидери българи. За сметка на това Лудогорец взе двама много добри футболисти, Левски прибра добри футболисти”.

„Феновете на ЦСКА объркаха Ради Здравков със Стойчо Младенов. Направи ми впечатление, че полицаите не реагираха. Това са 10 човека. Не са ЦСКА. Беше много обидно. Може ли да хвърляш камъни и седалки? Ами ако го убиеш? Ти не отиваш там с уважение към клуба и хората. Не може всички да работят в ЦСКА. Не вярвам това да са режисирани действия. Това са страшни неща”.

„Левски и ЦСКА нямат амбиции за титлата, имат сънища. Това е само за пред феновете. Как ще се борят за шампиони?”, каза още Майкъла.

„Надявам се да стане хубав мач, да имат 25-30 хиляди на стадиона. Дано да няма ексцесии. Трябва да има уважение към съперника, към феновете на Левски. Не съм видял в ЦСКА това, което феновете на Левски правят през последните години. Надявам се нашите фенове да се върнат на стадиона, да проведат един сериозен, а не махленски разговор с Гриша Ганчев”, добави още той.

Още от Интервютa

Вижте подробности

Селекционерът на Италия коментира загубата от Англия

Президентът на БФВ с интервю преди Общото събрание

„Искахме да намерим още един противник за контрола, но не успяхме“

Вижте първите му думи като треньор на Хебър

Вижте интервю със Зейн Ноулс

Вижте интервю на Стефан Савич

„Допуснахме леки голове, оставам с горчив привкус“

Вижте мнението на спортния директор на клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки