Беласица победи Миньор с 2:0 в контрола

Мачът се игра в Марикостиново

Беласица победи Миньор с 2:0 в контрола

В третия си контролен мач мъжкият отбор на ОФК Беласица с далеч по-добра игра победи на стадиона в Марикостиново колегите си от Миньор Перник с 2:0. Срещата започна с натиск на домакините. В 3-та минута след центриране от ъглов удар отляво в наказателното поле на гостите включилият се в помощ на нападението Атанас Димитров (с отлични прояви в мача) отклони майсторски кълбото в мрежата зад вратаря Никола Виденов за 1:0. Атаките на петричките футболисти се редяха една след друга и всяко тръгване по крилата на Аспарух Смилков и Запро Динев беше опасност за противниковата защита.

В 17-та минута Запро Динев надбяга защитата на гостите по десния фланг, насочи топката към Аспарух Смилков в наказателното поле на Миньор, той се забави и атаката бе провалена. При ответна контраатака по-късно Запро Динев тръгна на скорост по фланга, навлезе в наказателното поле на гостите, стреля от движение и кълбото се отклони от дясната странична греда зад Никола  Виденов. Аспарух Смилков тръгна на скорост по десния фланг, центрира удачно в наказателното поле на гостите, но Веселин Васев изби кълбото в корнер. На два пъти по-късно вратаря на Беласица Кирил Георгиев бе блестящ и отрази ударите на Кристиян Слишков и Павел Димитров.

В 21-ва минута при поредна контраатака по десния фланг на домакините насочената топка за малко не достигна до Атанас Димитров, за  да отбележи второ попадение. Правеше впечатление, че рейдове на десния защитник на домакините Атанас Карачоров бяха на скорост и футболиста бе спиран само с фаул от страна на гостите. В 28-ма минута Александър Асенов след атака по левия фланг насочи топката в наказателното поле на домакините, но Атанас Димитров изпревари Слишков и изби кълбото. По един пропуск направиха Мартин Петков и Запро Динев.

В 41-ва минута Аспарух Смилков също направи непростим пропуск, след като насочената отдясно топка  в наказателното поле на Миньор не успя да я укроти и да огорчи вратаря им. Минута по-късно Димитър Иванов бе повелен в наказателното поле на гостите и главния съдия Благовест Танев съвсем справедливо отсъди дузпа в полза на Беласица, която Запро Динев превърна в гол за 2:0.


Второто полувреме започна също с натиск на петричкия отбор. Още в първата минута Атанас Карачоров тръгна по десния фланг с топката, пробяга 30-тина метра , центрира в наказателното поле на Миньор, но вратаря им улови кълбото.

В 55-та минута Димитър Иванов след атака по десния фланг насочи топката отляво по диагонал към Аспарух Смилков, той овладя кълбото и отблизо шутира, но стража на гостите изби в корнер. Три минути по-късно Атанас Карачоров насочи остро топката в наказателното поле на гостите и Марти Таушанов се размина с кълбото.

В 66-та минута в отбора на Беласица бяха извършени седем смени.  Симеон Бояджиев заигра много успешно в срещата на терена, а Живко Димитров раздвижи десния фланг. На ниво бе играта и на Мариян Вангелов.

В 74-та минута Мариян Вангелов майсторски пое топката, излъга пазача си, навлезе в наказателното поле на гостите , насочи я към колегите си, но нямаше отблизо кой да я отклони в мрежата на противника. Три минути по-късно футболистите на гостите опитаха при контраатака да отбележат гол, но не успяха заради навременната намеса на Мартин Русков. Най-чистото си голово положение футболистите на Миньор проиграха в 85-та минута. Тогава Калоян Йосифов тръгна директно срещу вратата на домакините, успя да излъже изпречилия му се насреща вратар Димитър Пангев, но топката отиде встрани, видя свободния Григор Долапчиев в наказателното поле на Беласица, но последния се позабави и насочената топка от него бе избита навреме от Мартин Русков.


Тази среща беше ръководена отлично от проспериращия главен съдия Благовест Танев, асистиран от Илия Илиев и Любо Танев.

Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Валентин Костов, Атанас Димитров, Христо Петров, Владимир Гогов, Куфре Ета, Аспарух Смилков, Димитър Иванов, Запро Динев, Марти Таушанов (Димитър Пангев, Живко Димитров, Симеон Бояджиев, Мартин Русков, Мариян Вангелов, Атанас Чепилов, Георги Станимиров)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки