ОБЗОР: Контроли с участието на отбори от Югозападната Трета лига

Воижте подробности

В Дамяница футболистите  на „Спортист”  Своге победиха колегите си от  „Банско”  с 1:0 в края на мача

На добре подготвения терен в село Дамяница в контролен мач се срещнаха отборите на втородивизионния „Спортист” Своге и третодивизионния „Банско” от едноименния град.

Двамата треньори заложиха на основните си футболисти. В тима от Своге личаха млади момчета,  търсейки реализация в отбора от Втора лига, предвид опитните футболисти в редиците на „Банско”,  играли на високо ниво през своята кариера, се получи двуостър двубой с много единоборства и себераздаване.

Срещата премина равностойно като двата отбора си разменяха опасни положения и пред двете врати. През първото полувреме момчетата от курортния град можеха да открият резултата след удар на Тодор Паланков и на няколко пъти чрез опитния таран Борислав Хазуров.
През първата част на мача възпитаниците на Петър Колев изграждаха образцови атаки, но не успяха да стигнат до нещо повече от това ударите им да бъдат парирани от стража на „Банско” Атанас Тъпигьозов.

През второто полувреме статуквото на терена се запази. След 70-тата минута отборът на „Спортист” започна да владее повече топката на терена. Предвид множеството опитни състезатели в състава на „Банско”, при които умората започна да си казва думата, играта се пренесе в тяхната половина.Въпреки всичко защитата на тима от курортния град играеше много успешно и позволяваше на противниковите нападатели да обстрелват отблизо вратата им.
Точно когато всички виждаха как двата отбора ще се оттеглят при равен резултат, в 90-тата минута след бърза контраатака Лукас Мартинс излезе сам срещу вратаря, успя да подаде на Йоан Маринов, който от около 25 метра насочи кълбото в мрежата и така донесе успех на своя тим.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки