ОТЛИЧНО! България поведе на Нова Зеландия с 2:0 за Купа "Дейвис" (ВИДЕО)

Националите са на победа от исторически успех

ОТЛИЧНО! България поведе на Нова Зеландия с 2:0 за Купа "Дейвис" (ВИДЕО)

Българският национален отбор по тенис извоюва две победи в първия ден от мача срещу Нова Зеландия и вече е само на един успех от историческо класиране за Световна група I за Купа "Дейвис"!

Така след успеха над Република Южна Африка българските лъвове поведоха убедително в резултата и срещу друга нация доказала се в този спорт.

Срещата се игра при много мощна подкрепа от страна на българските фенове в Крайстчърч и температура от 33 градуса. В първата среща Александър Лазаров се наложи със 7:6(1), 6:2 над Аджийт Рай за 90 минути игра. Българинът проби за 5:3 в първия сет, но веднага допусна рибрейк. Така се стигна до тайбрек. В него Алекс спечели убедително със 7:1 точки.

Лазаров поведе с 2:0 във втората част, а след това направи още един пробив за 4:1. До края Алекс беше стабилен на сервис и затвори мача с 6:2.

За втората среща новозеландците направиха промяна в състава си. Така Димитър Кузманов се изправи срещу Киринпал Пану. Мико направи обрат и спечели с 5:7, 6:3, 6:2 за 3 часа и 1 минута игра.

Кузманов пропусна три сетбола при 5:4 в първия сет, а след това допусна да бъде пробит за 5:6. Българинът имаше точка да вкара сета в тайбрек, но не успя и загуби първата част с 5:7.

Мико спаси четири точки за пробив за 2:2 във втория сет и това преобрази представянето му. Кузманов проби за 5:3 и спечели подаването си за 6:3.

Българинът показа много по-голямата си класа в третата решителна част. Мико поведе с 5:1 и след това нямаше проблеми да донесе втората победа на България.

Програмата в неделя ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Майкъл Винъс (номер 16 в световната ранглиста на двойки) и Артьом Ситак (номер 132 на двойки). След това са двете срещи на сингъл.

Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки