Евелина Николова се връща на тепиха на турнир в Египет

Ето и подробностите

Евелина Николова се връща на тепиха на турнир в Египет

Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Токио 2020 Евелина Николова се завръща на тепиха за рейтинговия турнира "Ибрахим Мустафа", който започва от утре в Александрия (Eгипет).

Националката ще стартира в категория до 57 килограма, в която спечели и медала на Игрите в японската столица. Тя пропусна първия рейтингов турнир за сезона в Загреб в началото на месеца заради лека травма.

Надпреварата носи точки за световната ранглиста, според която състезателите се подреждат в схемата на големи първенства, така че най-силните и с най-предно класиране да бъдат поставени и да се разминат на старта.

Категория до 62 кг отново ще събере три родни шампионки, които спорят за титулярното място - Тайбе Юсеин, Мими Христова и Биляна Дудова. Трите атакуваха призовите места и в Загреб, но в нито една среща не успяха да излязат една срещу друга, а до подиума стигна само Дудова, която спечели бронз. 

На тепиха, след дълга пауза в която лекуваше травма, се завръща и Юлияна Янева (68 кг), носителка на Световната купа през 2020-а и втора в Европа през 2021 година. В същата категория ще стартира и София Георгиева (68 кг), трета на европейските олимпийски игри през 2019-а.

Женският тим е воден от националния селекционер Петър Касабов и от Серафим Бързаков, двукратен световен и четирикратен европейски шампион.

При мъжете ще има само един български представител - Айк Мнацаканян, бронзов медалист от Световно и Европейско първенство, който е заявен в категория до 77 кг класическия стил. С него него ще бъде и треньорът Тарек Абделслам, родом от Александрия.

На турнира ще има и български съдия - Филип Манолов.

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

Серафим Тодоров: Флойд Мейуедър трябва да ми се отблагодари

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки