Гуардиола за Холанд: Фантастичен!

„Животът му би бил скучен, ако беше поставил рекорд още на 22 години“

Гуардиола за Холанд: Фантастичен!

Мениджърът на Манчестър Сити обясни по любопитен начин смяната на Ерлинг Холанд в 63-а минута, с което му попречи да постави рекорд по голове в един мач в Шампионска лига.

Норвежецът отбеляза пет попадения във вратата на РБ Лайпциг за успеха със 7:0, но в 63-а минута изненадващо Гуардиола го извади от игра, с което му попречи да стане първият в историята с шест гола в един мач.

До момента трима за отбелязвали по пет гола - освен Холанд, това сториха Луис Адриано за Шахтьор Донецк през 2014 година и Лионел Меси за Барселона през 2012 година, когато Гуардиола е треньор на тима.

Холанд има 10 гола в Шампионската лига този сезон и 33 в кариерата си, достигайки границата от 30 гола в 25 мача, като е най-младият, достигнал тази граница.

Гуардиола е спечелил девет големи трофея в Манчестър Сити, но триумф в Шампионска лига му убягва до момента. Най-близо до спечелването на Шампионската лига беше на финала през 2021 година, когато загуби с 0:1 от Челси.

„Ако Холанд беше постигнал този рекорд още на 22 години, животът му оттук-нататък би бил скучен. Сега той ще има цел да го направи в бъдеще със Сити или с друг отбор. Така че затова направих тази смяна", каза шеговито Гуардиола, след което с по-сериозен тон допълни:

„Мачът вече беше решен и затова исках да дам игрови минути на колкото е възможно повече играчи. Холанд изравни рекорда на Меси, но го направи за 60 минути, различно е. Кой знае какво щеше да стане, ако беше играл 90 минути. Ерлинг беше прекрасен, но и всички останали показаха изключителна игра. Той е фантастичен човек с огромен талант. Холанд е роден победител, много е добър. Но това беше наистина добро представяне на всеки един играч от първата до последната минута. Играхме страхотно както с топката, така и без нея. Досега отпадахме, защото допускахме много голове. Вкарахме 4 срещу Реал Мадрид, 6 срещу Монако и 4 срещу Тотнъм. Тоест, ние отпадахме толкова често не защото не можехме да вкарваме. Сега мисля, че момчетата се защитават много добре“, посочи Пеп и бе попитан за своите кумири.

„Имам трима идола в живота: Майкъл Джордан, Тайгър Уудс и Джулия Робъртс. Тя дойде в Англия преди няколко години в периода, когато Ман Юнайтед не беше добър, ние бяхме по-добри, и тя отиде при Ман Юнайтед, а нас не дойде да ни види. Дори и да спечеля Шампионска лига, това няма да компенсира, че Джулия Робъртс не дойде да ни види“, каза още испанецът.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки