В Кърджали: Мощен Левски прегази Арда (ВИДЕО)

„Сините“ влетяха в топ 4

В Кърджали: Мощен Левски прегази Арда (ВИДЕО)

Левски постигна трета последователна победа без допуснат гол във футболната ни efbet Лига.

„Сините“ се настаниха на 4-ото място в класирането и вече са в серия от 5 срещи без поражение, след като спечелиха с класическото 3:0 визитата си на Арда в Кърджали от 24-ия кръг на първенството.

Точни на стадион „Арена Арда“ в парк „Простор“ бяха бразилците Роналдо (6) и Рикардиньор (32), както и бившият капитан на националния ни отбор Ивелин Попов.

Попето се разписа от дузпа малко след почивката и така Левски вече има 41 точки, с 6 повече от домакина Арда.

Срещата в Кърджали, която бе под №250 за Станимир Стоилов като треньор в елита, започна отлично за неговите възпитаници, които откриха резултата още в 6-ата минута.

Тогава Уелтон се пребори на левия фланг с Илия Юруков и центрира към далечната греда, където Роналдо много красиво от въздуха вкара второто си попадение за „сините“ в елита.

Арда опита да отговори веднага, но удар с глава на Абубакар Тунгара след корнер премина покрай левия страничен стълб, а скоро след това и капитанът на гостите Пламен Андреев се намеси решително.

Не след дълго Левски можеше да удвои, ала шут на Рикардиньо срещна напречната греда.

В 26-ата минута изстрели на Филип Кръстев и Андриан Краев не намериха целта, но в 32-ата грешка нямаше и столичани вкараха втори гол.

В 32-ата минута шут на Ивелин Попов от границата на наказателното поле бе засечен, макар и малко случайно, от Рикардиньо, за да спре топката в мрежата и Левски да поведе с 2:0.

В 35-ата минута опасен удар на Радослав Цонев бе спасен с вещина от Пламен Андреев, който отрази и опит на Абубакар Тунгара малко преди почивката.

В добавеното време на първата част Рикардиньо се размина на сантиметри от прострелно центриране на Роналдо, така че паузата дойде при резултат 2:0.

Второто полувреме започна така, както и първото – с попадение за столичани.

Малко след подновяването на играта Юруков не прецени едно изчистване на топката и бе изпреварен от Рикардиньо, когото изрита в пеналта, а съдията посочи бялата точка.

С изпълнението на дузпата се нагърби Ивелин Попов, който хладнокръвно оформи класиката в 48-ата минута.

Последваха пропуски и пред двете врати, както и няколко промени в съставите. Повече попадения обаче не паднаха и така приключи серията на Арда от 3 победи у дома за първенство.

Арда – Левски 0:3
0:1 Роналдо (6)
0:2 Рикардиньо (32)
0:3 Ивелин Попов (49, дузпа)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АРДА: 1. Анатолий Господинов, 3. Умар Сако, 7. Абубакар Тунгара, 8. Милен Желев (к), 9. Преслав Боруков, 10. Светослав Ковачев, 20. Деян Лозев, 21. Радослав Цонев, 24. Алекс Петков, 26. Ел Мами Тетах, 77. Илия Юруков;

Треньор: Александър Тунчев;

ЛЕВСКИ: 1. Пламен Андреев (к), 2. Жереми Петрис, 23. Ноа Сонко Сундберг, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 30. Филип Кръстев, 8. Андриан Краев, 18. Роналдо, 10. Ивелин Попов, 17. Уелтон, 9. Рикардиньо;

Треньор: Станимир Стоилов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки