Любо Пенев: Целта е една - оставане в елита

Вижте първите му думи като треньор на Хебър

Новият старши треньор на Хебър Любослав Пенев заяви, че ще направи всичко по силите си да помогне на отбора да запази мястото си в елита на българския футбол. Пенев бе представен днес на пресконференция в община Пазарджик.

"Това е изключително голямо предизвикателство, обичам такива неща. Имаме да изиграем 6+5 мача. Това са 11 мача, което прави 33 точки, не са малко. Така че с общи усилия на треньорски щаб, футболисти, ръководство и фенове, трябва да дадем максималното да постигнем тази цел, която сега е една – оставане в елита на българския футбол", каза Любослав Пенев.

"С мен ще има двама помощници. Щабът ще е от 5 човека. Треньорът на вратарите и кондиционният остават. С мен идват Ради Здравков и Наско Стоилов, които са работили и преди с мен. Ще се запозная с футболистите на тренировката следобед. Това е професията ми, обичам футбола, обичам да работя", каза още той.

"На първо място ще поставим победата. Но няма отбор, който само да побеждава или да губи. Момчетата трябва да бъдат спокойни. Аз съм взискателен треньор, нищо страшно няма, така трябва. Всичко стъпва на база дисциплина и много работа. Притеснение нямам никакво. Аз съм много смел човек. Претендирам, че разбирам от футбол. Всички знания, които имам, ще ги предам на отбора", каза още Любослав Пенев.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов разкри, че договорът на Пенев е до края на сезона, като изцяло от треньора зависи дали ще продължи работата си в отбора и през следващия сезон.

"Искаме дългосрочни отношения с Любо Пенев, но от него зависи колко ще остане  при нас", каза кметът.

Още от Интервютa

"Матей ще каже дали ще се завърне, когато той реши"

Халфът разкри в интервю дали може да се върне на “Герена”

„Изключително важна точка за нас“

"Изпадат отборите, които играха честно, част от шефовете искаха да изпаднем"

Вижте мнението му

„Мирослава Паскова е истински боец и оставя сърцето си на полето“, обосновава решението си селекционерът Лоренцо Мичели

„Александър Томаш изпълни целта и трябва да остане“

„Не знам кои разбирачи коментират, че ще се разхождаме на финала“

„Стига оправдания“, отсече бившият директор и футболист на „червените“

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки