Херо: В националния не трябва да играят младите, а най-добрите

Според него подмладяване на отбора не е нужно

Херо: В националния не трябва да играят младите, а най-добрите

Старши треньорът на Спартак (Варна) Димитър Димитров даде мнението си след победата на своя тим над Добруджа. Двата тима изиграха контролна среща в морската ни столица, а “соколите” се наложиха с 4:1.

“Резултатът не е важен, а поведението и настройката. През първото полувреме излязохме недобре настроени, имаше подценяване, но през второто се подобрихме. Дадохме възможност на повече футболисти, но смятам, че е една полезна проверка.

Основната ни цел е спасение, но ще се опитваме да играем максимално сериозно срещу Лудогорец. Ще бъдем без някои футболисти, имаме двама наказана, а вероятно и Иван Йорданов няма да може да играе. Но въпреки всичко ще се опитаме да се представим максимално достойно”.

Херо засегна темата и с националния отбор и загубата ни от Черна гора:

“Жалко, че загубихме, смятам, че Черна Гора не ни превъзхождаше с нищо, даже е по-слаб отбор. Проблеми имаше, видяха се на терена, но това е работа на спортно-техническото ръководство. Те ще анализират и ще видят нещата. Не трябва да изпадаме в крайности. Трябва да гледаме с оптимизъм, защото ние българите сме малко хора на двете крайности. Това са квалификациите, в които ще трябва да покажем какво можем. Говори се за някакво подмладяване, аз имам по-друга позиция. В националния отбор подмладяване не трябва да има, а да играят най-добрите, защото това е огледалото на българския футбол, но политиката на ръководството на футболния съюз е малко по-различна. Всеки си има мнение. Аз като българин желая успех на отбора и да зачеркне негативния резултат”.

След това специалистът се върна и на темата “Спартак”:

“Ние, ако успеем да решим проблем с реализацията на головете, ще имаме по-различен точков актив. Видяхте и последните срещи - срещу Локомотив имахме доминантност, срещу ЦСКА бяхме равностойни, но липсата на реализация и може би на самочувствие пред гола не ни даде възможност да спечелим мача с Локомотив. Няма да правим друга проверка. През този период ще тренираме само във Варна и ще се готвим. Надяваме се и националите да пристигнат без контузии”, завърши Димитров.

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки